Educatie en opleidingen

nieuwe werkwijze erkenning diploma kinderopvang

Nieuwe aanpak voor erkenning buitenlandse diploma’s in kinderopvang

Er zijn nieuwe regels om te bepalen of een buitenlands diploma geschikt is voor werken in de Nederlandse kinderopvang. In plaats van te kijken naar de kwalificaties uit het land waar het diploma is behaald, vergelijkt DUO nu buitenlandse opleidingen met Nederlandse opleidingen.

Het opleidingenprogramma van Eigen&Wijzer – Ruimte voor talent

Hoe zorg je voor blije en tevreden medewerkers? Bij kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer doen ze dat door veel te investeren in het (intern) opleiden en coachen van medewerkers en teams. Zo veel mogelijk op maat, zodat ieder een traject kan volgen dat past bij de eigen ontwikkeling en belangstelling. Manager Kwaliteit en Opleiding Mariëlle Hettinga vertelt hoe dat in zijn werk gaat.

DUO: diplomafraude in kinderopvang ‘mogelijk pas topje van de ijsberg’

'Controleer altijd het diploma van je medewerkers', riepen brancheorganisaties recentelijk op. Het blijkt dat DUO signalen ontving over gebrekkige controle op diploma's, vooral die van uitzendkrachten: 'Veel kinderopvanghouders checken ze überhaupt niet.' Na de zorg, komen de meeste signaleringen uit de kinderopvang.
expatpartner werken kinderopvang pilot eindhoven

Expatpartners staan voor dichte deur: master in pedagogiek, maar ‘ongeschikt’ voor onze kinderopvang

Masters in onderwijs en psychologie, werkervaring in het onderwijs én de ‘preschool’ (0 tot 3 jaar), maar niet aan de slag mogen in de Nederlandse kinderopvang. Een nieuwe pilot biedt perspectief. Veertien expatpartners volgen een opleiding tot groepshulp in de kinderopvang. Sonia Planes is een van hen. ‘Deze pilot geeft hoop.’
Hartvormig slot met sleutel bij een roze achtergrond

Registreer je en lees twee gratis premium artikelen per maand

Het is je vast al opgevallen: per 6 mei 2024 moet je je als bezoeker van de website van KinderopvangTotaal registreren om artikelen te kunnen lezen. Het grootste voordeel voor jou als lezer? Vanaf nu kun je iedere maand gratis twee premium artikelen lezen.
nieuwe-voorwaarde-voor-het-inzetten-van-medewerkers-in-opleiding

Nieuwe voorwaarde voor het inzetten van medewerkers in opleiding

De tijdelijke regeling waarbij de helft van de medewerkers op de groep in opleiding mag zijn, wordt verlengd tot 1 juli 2026. Maar let op: er geldt een nieuwe voorwaarde per 1 juli 2024. Er moet een begeleidingsplan zijn opgesteld, waarmee zowel de betreffende medewerker, de praktijkbegeleider en de opleidingsbegeleider schriftelijk instemmen.
pilot-vrouwen-van-expats-gaan-aan-het-werk-in-de-kinderopvang

Pilot: vrouwen van expats gaan aan het werk in de kinderopvang

Thuis zitten terwijl je partner aan het werk is? De vrouwen van expats in Eindhoven en Zuidoost-Brabant moeten er niet aan denken. Ze steken graag de handen uit de mouwen en volgen een opleiding tot groepshulp in de kinderopvang. Ondertussen werken ze minimaal acht uur per week in een kinderdagverblijf.
Wet IKK

3F-taaleis voor kinderopvang wordt soepeler: dit verandert er

Minister van Gennip van SZW heeft aangekondigd de taaleis IKK (Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang) aan te passen. Deze taaleis gaat in op 1 januari 2025, maar wordt versoepeld voor sommige medewerkers. Lees hier om welke versoepelingen het gaat!
pedagogisch medewerker

Geen diploma en toch pm’er, het kan met Erkenning Verworven Competenties

Wie graag in de kinderopvang wil werken, maar niet het diploma heeft, kan nog via een andere weg aan de bak: het EVC-traject. Het is een manier om via je praktijkervaring een certificaat te krijgen.

Over educatie en opleidingen

Je bent nooit uitgeleerd in de kinderopvang

Het gaat vaak over de kwaliteit van de kinderopvang. De beste manier om de kwaliteit te verhogen, is investeren in educatie van pedagogisch professionals.

Lees meer