Home Nieuws

Laatste nieuws

Arbeidsvoorwaarden

Actiedag FNV: eerste stakingsdag wordt 30 juni

De actiebijeenkomst van de FNV voor stakingen in de kinderopvang stond in het teken van de werkdruk. Over de looneis van 5 procent werd niets gezegd. Aanwezigen en kijkers naar de livestream konden zich aanmelden voor de stakingen, waarvan de eerste op dinsdag 30 juni zal plaatsvinden.
stakingsrecht-wanneer-mag-je-het-werk-neerleggen

Stakingsrecht: wanneer mag je het werk neerleggen?

Op de redactie van KinderopvangTotaal komen reacties binnen met de vraag of je als medewerker wel of niet mag staken. Welke regels gelden er? Wat mag wel en wat mag niet? En is de werkgever verplicht om door te betalen bij staking? Wij zochten het uit.
Arbeidsvoorwaarden
poll-1-op-de-5-kinderopvangmedewerkers-is-van-plan-te-staken

Poll: 1 op de 5 kinderopvangmedewerkers is van plan te staken

In aanloop naar de aangekondigde stakingen vanaf woensdag 23 juni 2021 heeft KinderopvangTotaal een poll uitgezet op haar website. Daaruit blijkt dat zo’n 1 op de 5 pm’ers van plan is te gaan staken. Waarom gaan medewerkers wel of waarom juist niet staken?
modderdag-2021-doe-jij-mee

ModderDag 2021: doe jij mee?

Vies worden tijdens het spelen mag wat ons betreft altijd. Om ieder kind te laten ervaren hoe leuk het is om met modder te spelen en er doorheen te rollen, wordt jaarlijks de ModderDag georganiseerd. In het hele land spelen kinderen op 29 juni 2021 met water en zand, onder het motto: hoe viezer, hoe beter! Doe je mee?
Arbeidsvoorwaarden
landelijke-actiedag-kinderopvang-dit-is-het-programma

Landelijke actiedag kinderopvang: dit is het programma

Naar verwachting zullen zo’n 100 kinderopvangmedewerkers actievoeren tegen de hoge werkdruk in de sector op vrijdag 18 juni in Nieuwegein. De actiedag is een voorloper van de stakingen, die vanaf woensdag 23 juni in estafettevorm plaatsvinden. Bekijk het programma.
Arbeidsvoorwaarden

Gjalt Jellesma: ‘Werken in de kinderopvang moet aantrekkelijk blijven’

BOinK-voorzitter Gjalt Jellesma waagt zich niet aan een standpunt in het conflict tussen werkgevers en werknemers over de cao-onderhandelingen. Maar hij wijst er wel op dat de arbeidsmarktpositie van pm'ers goed moet blijven. 'Onderschat niet de zuigkracht uit de zorg, die vergrijst en waar veel werk is te vinden.'

Waarborgfonds organiseert zomersessies

Het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang organiseert een aantal zomersessies. Het doel is om met betrokkenen uit de sector bij te praten over actuele ontwikkelingen.
Arbeidsvoorwaarden

Cao: ‘Gebrek aan persoonlijk contact brak onderhandelaars op’

Het overleg over een nieuwe cao in de kinderopvang verliep de afgelopen maanden steeds stroever. Een gebrek aan persoonlijk contact brak de onderhandelaars op. Een van de oorzaken was dat het overleg vanwege de coronamaatregelen via beeldbellen verliep.
Ouders
ouders

BOinK: ouders hoeven bij staking niet te betalen

Als er geen opvang wordt geboden als gevolg van een staking, hoeven ouders waarschijnlijk de factuur niet te betalen. Dat meldt oudervereniging BOinK. Daar staat tegenover dat er voor deze uren ook het recht op kinderopvangtoeslag vervalt.
Arbeidsvoorwaarden
poll-waarom-ga-jij-wel-niet-staken-vanaf-23-juni

Poll: Waarom ga jij wel/niet staken vanaf 23 juni?

De FNV roept op tot stakingen in de kinderopvang vanaf 23 juni. Wij zijn benieuwd waarom pedagogisch medewerkers wel of niet meedoen aan de staking. Gaat het jou om de werkdruk? Of de loonsverhoging? Of staak je juist niet uit solidariteit voor de ouders? Breng je stem uit in onze poll.