Home Nieuws

Laatste nieuws

Coronavirus
corona

Nieuwe versie protocol kinderopvang en corona

Er is een nieuwe versie van het protocol kinderopvang en corona beschikbaar. Met ingang van 3 december 2021 zijn er twee belangrijke wijzigingen in het coronabeleid. Zo geldt voor kinderen van 4-12 jaar dat zij met alle klachten passend bij COVID-19 thuisblijven, dus ook bij milde verkoudheidsklachten.

21 locaties van SKSG zetten zich in voor de Voedselbank

De komende weken zetten 21 locaties van SKSG zich weer in voor Voedselbank Groningen. Tot en met 17 december kunnen ouders houdbare en verse voedingsproducten inleveren op de locatie waar hun kind opvang krijgt.
Ouders

Hoe langer je moederschap duurt, hoe minder gelukkig je bent

Vrouwen met kinderen zijn in de eerste levensjaren van het kind gelukkiger dan vrouwen zonder kinderen. Op de langere termijn is het juist andersom. Dat blijkt uit een Nederlandse studie.
bvok-over-coulanceregeling-szw

BVOK over coulanceregeling SZW: ‘Het onmogelijke wordt gevraagd van werknemers én…

De BVOK is het niet eens met de coulanceregeling van SZW om het personeelstekort en de werkdruk in de kinderopvang aan te pakken. Tenminste, wél met een voorstel dat er eerder lag, waarbij de GGD overmacht níét als overtreding mocht noteren en formatief ingezette BBL’ers ook meetelden als ‘vast gezicht’. Maar dat voorstel is er niet doorgekomen.
Gezonde Kinderopvang
gezonde-kinderopvang-jong-geleerd-is-oud-gedaan

Gezonde Kinderopvang: jong geleerd is oud gedaan

Jong geleerd is oud gedaan. Juist daarom is het zo belangrijk om al op de kinderopvang te beginnen met een gezonde leefstijl. Het programma Gezonde Kinderopvang maakt aandacht voor die gezonde leefstijl vanzelfsprekend.
Arbeidsvoorwaarden
onderzoek-zo-pakt-de-kinderopvang-zelf-het-personeelstekort-aan

Onderzoek: zo pakt de kinderopvang zelf het personeelstekort aan

Kinderopvangorganisaties zijn zeer actief met het zoeken naar oplossingen voor het personeelstekort. Zo probeert twee derde van de organisaties het tekort op te lossen door nieuwe en bestaande medewerkers grotere contracten aan te bieden en zijn combinatiebanen misschien wel de toekomst, blijkt uit onderzoek door Kinderopvang werkt!.
kinderopvangorganisaties-sluiten-deuren-rond-de-feestdagen-rek-is-eruit

De rek is eruit: kinderopvang vraagt ouders om kind niet te…

Bij verschillende kinderopvangorganisaties staat het water aan de lippen: de rek is eruit door het personeelstekort en de onrust die de coronapandemie met zich meebrengt. Doomijn kinderopvang heeft ouders verzocht hun kinderen niet naar de opvang te brengen tussen kerst en de jaarwisseling en alle medewerkers van Stichting Kinderopvang Alkmaar en Kiddies krijgen een week vrij.
Coronavirus
nieuwe-beslisboom-quarantaine-uitzondering-voor-kinderen-die-corona-hebben-gehad

Nieuwe beslisboom: quarantaine-uitzondering voor kinderen die corona hebben gehad

Voor kinderen van 0 tot 13 jaar zonder klachten en die in de afgelopen acht weken corona hebben gehad, geldt een uitzondering als een huisgenoot corona heeft. Zij hoeven niet te testen en ook niet in quarantaine. Dat is één van de wijzigingen in de aangepaste beslisboom (versie 2 december 2021), meldt BOinK. De beslisboom gebruiken is niet verplicht; het is slechts een vertaling van de regels van het RIVM en de Rijksoverheid voor de kinderopvang.
Ouders
grootste-deel-ouders-gaat-niet-meer-uren-werken-bij-gratis-kinderopvang

Grootste deel ouders gaat niet meer uren werken bij gratis kinderopvang

51 procent van de ouders met kinderen tussen de 0 en 13 jaar zal níét meer uren gaan werken als kinderopvang gratis wordt voor twee dagen per week. Veel ouders denken dat het beter is voor het kind als ze niet alle dagen naar de opvang gaan. Sommige ouders zeggen dat zij het financieel goed hebben en (meer) werken niet nodig is. Dat blijkt uit onderzoek door EenVandaag.
Gezonde Kinderopvang

Gezonde kinderopvang: het belang van draagvlak

Wanneer je gestart bent met het doorvoeren van Gezonde Kinderopvang in je organisatie, is het heel belangrijk om draagvlak te houden. Ambassadeur Gezonde Kinderopvang en kinderopvangdirecteur Marja Schmitz vertelt hoe ze dit doen bij Hoi Pipeloi.