Home Nieuws

Laatste nieuws

Kinderopvang open ná 28 april? Twee scenario’s

De branchepartijen kinderopvang hebben overleg gevoerd met staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) over de situatie voor de kinderopvang ná 28 april. Er zijn twee scenario’s mogelijk.

Noodopvang bij de gastouder: ‘Ouders weten dat ik 24/7 voor ze…

Niet alleen kinderdagverblijven moeten flink wennen aan de coronamaatregelen die gelden sinds 15 maart, ook voor de gastouders is er veel veranderd. Geen dag lijkt hetzelfde en er wordt een flink beroep gedaan op hun flexibiliteit. Gastouders vertellen hun verhaal.

Martin van de Ruit nieuwe bestuurder SWKGroep

Martin van de Ruit is per 1 juni de nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van de SWKGroep. Hij volgt Ad Doorneveld op, die na 25 jaar de organisatie verlaat. Voor Van de Ruit is het ‘een bijzondere tijd om te starten’.

Driekwart van kinderopvanghouders ziet contractopzeggingen

75 procent van de kinderopvangondernemers heeft momenteel te maken met contractopzeggingen. Ruim 50 procent kampt met, of verwacht, gestorneerde facturen. Dat blijkt uit de enquête die de BMK uitzette onder haar leden.
Taal

‘Er zit een gat in de weg’ krijgt Leespluim april

Het kinderboek 'Er zit een gat in de weg' krijgt de Sardes-Leespluim van de maand april 2020. Het boek zit vol grappen. Ook zijn er activiteiten beschikbaar om samen met kinderen te doen.

Uit de praktijk: slimme inzet van pm’ers in corona-tijd

Bij Nannies Kinderdagverblijven in de regio Nijmegen werken pedagogisch medewerkers in drie poules. Elke week werkt er één poule. Zo is het risico op besmetting in corona-tijd zo klein mogelijk. Directeur Anneke Groos legt uit hoe het werkt.

Dit zijn de praktische problemen van KindeRdam bij de verplichte VVE

Kinderopvangorganisatie KindeRdam loopt voorop bij de invoering van de 960 uur verplichte voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Dit met dank aan een voortvarende Rotterdamse gemeenteraad. Er zijn wel een paar problemen: pm'ers hebben te weinig tijd en de schooltijden sluiten slecht aan.

Hoe ga je om met de financiële gevolgen van de coronacrisis?

De coronacrisis is inmiddels meer dan een gezondheidscrisis, het dreigt nu ook een economische crisis te worden. Hoe kun je daar het beste mee omgaan? Adviesbureau Buitenhek zet enkele veel gestelde vragen op een rij.

Ouders stoppen bij peuterspeelzalen, zorgen over achterstandskinderen

Ouders met kinderen op peuterspeelgroepen krijgen vaak een gemeentelijke subsidie in plaats van kinderopvangtoeslag van het Rijk. Over de doorbetaling van deze subsidie bestaat veel onduidelijkheid. Peuteropvangaanbieders dreigen hierdoor om te vallen.
Peuteropvang

‘Peuteropvang in problemen door onduidelijkheid gemeentelijke subidies’

Ouders met kinderen op peuterspeelgroepen krijgen vaak een gemeentelijke subsidie in plaats van kinderopvangtoeslag van het Rijk. Over de doorbetaling van deze subsidie bestaat veel onduidelijkheid. Peuteropvangaanbieders dreigen hierdoor om te vallen.