Home Nieuws

Laatste nieuws

Coronavirus

Buitenschoolse opvang vanaf maandag weer open

De buitenschoolse opvang (bso) gaat vanaf maandag weer helemaal open. Voor de bso’s gaan dezelfde coronaregels gelden als voor basisscholen. Kinderen hoeven geen 1,5 meter afstand te houden maar de bso-medewerkers wel.
Ouders
onderzoek-hoe-blijven-vve-aanbieders-in-contact-met-ouders-tijdens-de-pandemie

Zitten ouders wel op meer kinderopvang te wachten?

Het lijkt nog even te gaan duren, maar als straks de kabinetsformatie begint, komt uiteraard ook de toekomst van de kinderopvang aan de orde. Meer betaalbare opvang is het devies van de meeste politieke partijen, maar wat vinden de ouders daarvan?

Europees Hof: ‘Verplichte vaccinatie schendt rechten van kind niet’

Het verplicht vaccineren van kinderen is legaal en kan noodzakelijk zijn in een democratische maatschappij om de gezondheid te beschermen. Dat is de uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, in een zaak die was aangespannen door Tsjechische ouders om de vaccinatie van hun kinderen tegen te houden.
Coronavirus
boink-ook-oog-voor-gastouders-bij-maken-beslisboom

BOinK: ‘Ook oog voor gastouders bij maken beslisboom’

Sommige gastouders vinden dat de beslisboom ontoereikend is voor de gastouderopvang. BOinK-voorzitter Gjalt Jellesma stelt dat niet de beslisboom gastouders in een kwetsbare positie brengt, maar de strikte regels van het RIVM. ‘De beslisboom is slechts een vertaling van de RIVM-regels.’
Coronavirus
beslisboom-brengt-gastouders-soms-in-onmogelijke-positie

Zieke kinderen worden tóch naar de gastouder gebracht

Ouders zouden, ondanks de stappen van de beslisboom, te vaak hun zieke kind tóch naar de gastouder brengen. Niet alleen kan de gastouder ziek worden, ook moet de opvang dicht wanneer de gastouder (milde) gezondheidsklachten heeft. Stichting Nysa: ‘Ga het gesprek met de ouders aan en communiceer duidelijk over wanneer je wel en geen opvang wenst te verlenen.'
aantal-kinderopvangmedewerkers-neemt-toe-met-76-procent

Hebben je medewerkers ervaring in de kinderopvang, maar geen diploma?

Laat hun ervaring als pedagogisch medewerker erkennen met een EVC-procedure.

Eigen&Wijzer neemt drie vestigingen over van KidsFoundation

Kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer heeft drie vestigingen in Amsterdam overgenomen van KidsFoundation. Dit als onderdeel van de aangekondigde fusie met Pardou. 
Taal
prentenboek-van-het-jaar-2022-bekend-gemaakt

Prentenboek van het Jaar 2022 bekend

'Maar eerst ving ik een monster' is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2022. Het boek dat is geschreven door Tjibbe Veldkamp, met illustraties van Kees de Boer, staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen van 26 januari tot en met 5 februari 2022. Er verschijnt dan een speciale mini-editie van het boek.

Geheime Tuin wil de grootste antroposofische kinderopvang van Nederland worden

Kinderopvangorganisatie De Geheime Tuin is na de overname van vier locaties de grootste opvangorganisatie op deze grondslag in de regio Utrecht. Maar de ambities reiken verder.

Student en clustermanager Dion: ‘Leeftijd speelt geen rol’

Dion Veurink is 20 jaar en vierdejaarsstudent Pedagogisch Management Kind en Educatie (PMKE) aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ze werkt naast haar studie als clustermanager bij Kinderwereld. De campagne Kinderopvang dankzij jou maakt een serie portretten van professionals in de opvang.