Home Nieuws

Nieuws

Arbeidsvoorwaarden

Verzuimcijfer daalt opnieuw

Het verzuimcijfer in de kinderopvang blijft maar dalen, ook in 2016 en 2017. Over heel 2016 was het verzuimpercentage 4,6 procent. Dit was in 2013 nog 5,1 procent.
Spelen en speelgoed

Activiteitentips voor in het najaar

Kan je in het najaar en de winter toch groene (buiten)activiteiten doen? ‘Zeker!’, zegt trainer Elizabeth Binsbergen van Natuurlijk In Beweging. Bekijk hier tips voor 0-10 jaar.
Financiën en bedrijfsvoering

Bestuurswijzigingen bij Ludens kinderopvang

Ludens kinderopvang (Utrecht) heeft een nieuwe Voorzitter van de Raad van Bestuur: Carla van de Venne. Zij volgt hiermee Ans van Hoof op, die in maart van dit jaar met pensioen is gegaan.
Arbeidsvoorwaarden

‘Groei kinderopvang doorvertalen naar echte banen’

Nu er meer gebruik wordt gemaakt van kinderopvang, is er voor werkgevers ook meer ruimte om te investeren in hun personeel. Dit zegt de FNV in een reactie op de nieuwste cijfers van het ministerie van Sociale Zaken.
Arbeidsvoorwaarden

Werknemers het gelukkigst bij goed presterende organisatie

Werknemers willen graag werken bij een organisatie die goed presteert. Toch is het merendeel van de werknemers niet gelukkig met de organisatie waar zij voor werken. Dit blijkt uit een onderzoek onder 624 Nederlandse bestuurders, managers en medewerkers.

Verbinding centraal tijdens Week tegen Kindermishandeling

‘Verbind voor het kind’ is dit jaar het thema van de Week tegen Kindermishandeling, die gehouden wordt van maandag 20 tot en met zondag 26 november.
Ontwikkeling van kinderen

Logopedisten vragen aandacht voor taalontwikkelingsstoornis

Naar schatting heeft 7% van de 5-jarigen een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Toch is er maar weinig over bekend. De beroepsvereniging voor logopedisten vraagt via haar website aandacht voor dit probleem.

56.000 meer kinderen naar opvang

Het aantal kinderen in de opvang neemt opnieuw toe. In het tweede kwartaal van 2017 gingen er 56.000 kinderen meer naar de opvang dan in 2016. Dat blijkt uit nieuwe kwartaalcijfers van de Belastingdienst en het ministerie van Sociale Zaken.
Taal

Schrijfster Kinderboekenweek bij Kinderopvang SKDD

Janneke Schotveld, vooral bekend van haar boeken ‘Superjuffie’ had dit jaar de eer om het kinderboekenweekgeschenk ´Kattensoep´ te schrijven. SKDD nodigde de Driebergse schrijfster uit in hun themamaand ‘Griezelig gezellig’.
VVE en taalachterstanden

Bijeenkomsten voor VVE-instellingen over aanvullende eisen

De eisen aan VVE-instellingen worden aangescherpt. In speciale bijeenkomsten in november worden directeuren/managers van VVE-locaties bijgepraat.

Uitgelicht door de redactie

Debitieurenbeheer-fotolia.jpg
Nieuws

Kinderopvang vreest faillissementen door Wet IKK

‘Als wij de daadwerkelijke kosten hadden geweten van de doorvoering van de wet IKK, hadden we nooit getekend.’ Dat zegt Saskia Speelman namens de Brancheorganisatie Kinderopvang. De sector vreest een nieuwe crisis nu blijkt dat de daadwerkelijke kosten hoger liggen dan de eerdere ramingen.
achterstandsgeld-AdobeStock.jpg
Nieuws

Bijna 60.000 kinderen extra in de opvang

In 2016 is er voor 59 duizend meer kinderen kinderopvangtoeslag aangevraagd dan in 2015. In 2016 zaten er 823.000 kinderen in de formele opvang. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
1voedingenopvoedstijlFotolia.jpg
Nieuws

Onderzoek: ‘Laat kinderen met handen eten’

Kinderen die met hun handen mogen eten en zelf kiezen hoeveel ze willen eten hebben een grote kans dat ze later verschillende dingen lusten, gezonder eten en minder dik worden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Het laatste nieuws als eerste in je mailbox

Veelbesproken thema's

De gastouderopvang wordt geprofessionaliseerd. Zo zou de branche aan moeten sluiten bij de Wet IKK en het project Permanente Educatie.
Professionals in de kinderopvang zijn een belangrijke groep om misbruik, verwaarlozing of mishandeling te signaleren, herkennen, bespreekbaar te maken en aan te pakken. Alle kinderopvangorganisaties werken inmiddels met de Meldcode Kindermishandeling.
Pedagogisch medewerkers hebben een belangrijke taak om kinderen op al mogelijke gebieden te stimuleren. Denk aan de motorische, cognitieve, seksuele, lichamelijke en sociaal-emotionele ontwikkeling.
Ouders zijn een belangrijke sparringpartner als het gaat om kwaliteit in de kinderopvang. Kinderopvangorganisaties zijn verplicht om pedagogisch beleid, uurtarieven en andere beleidsmatige keuzes met de oudercommissie te overleggen.