Home Nieuws

Laatste nieuws

Zorgenkinderen
kinderarbeid

Goed zijn voor álle kinderen: volg het gratis webinar Bestrijding Kinderarbeid

Als ondernemer of medewerker in de kinderopvang wil je een zo fijn mogelijke plek creëren voor kinderen. Maar natuurlijk wil je niet alleen het beste voor ‘jouw’ kinderen, maar voor álle kinderen. Zorg daarom dat er in jouw bedrijfsketen geen kinderarbeid voorkomt. Hoe? Dat leer je tijdens het webinar Bestrijding Kinderarbeid.
Baas van Morgen

Pepijn Djelan stond zijn directeursstoel af aan 2 Bazen van Morgen…

Als 12-jarige een akkoord geven voor een forse investering: het zal niet vaak gebeuren maar Bazen van Morgen Djayliana en Havin deden het. Zij gingen een dag op de stoel zitten van Humankind-regiodirecteur Pepijn Djelan.
geert de wit

Geert de Wit: waarom de Kinderopvanggroep wil fuseren met vier schoolbesturen

De trend naar intensievere samenwerking of zelfs fuseren met onderwijsbesturen zet door. Onlangs maakte de Kinderopvanggroep uit Tilburg en omstreken bekend dat ze de intentie hebben om met vier onderwijsbesturen in Brabant te fuseren. Geert de Wit is een van de twee bestuurders van de Kinderopvanggroep en geeft uitleg over deze stap.
Coronavirus
gastouders-en-de-coronapandemie-de-artsen-wisten-niet-of-ik-het-zou-redden

Gastouders en de coronapandemie: ‘De artsen wisten niet of ik het…

In deze serie vertellen gastouders die zwaar getroffen zijn door de coronapandemie hun verhaal. Vaak kampen zij nog met gezondheidsproblemen vanwege een COVID-infectie, maar ook met financiële gevolgen door de vele sluitingen. ‘Het is een hard gelag.’
bol-stagiairs-inzetbaar-tijdens-de-zomervakantie

BOL-stagiairs inzetbaar tijdens de zomervakantie

Met de zomervakantie in het vooruitzicht, zal er in de kinderopvang zal er weer vraag ontstaan naar BOL-studenten die in de vakanties kunnen werken. Vanaf nu mag een BOL-er met een stagecontract dat vóór de zomervakantie afloopt, wél in de zomervakantie worden ingezet.
Kwaliteit Opvang
onderzoek-naar-zelfevaluatie-in-de-kinderopvang-doe-je-mee

Onderzoek naar zelfevaluatie in de kinderopvang: doe je mee?

Pedagoog Simon Hay zoekt pedagogisch professionals, managers/bestuurders en toezichthouders die mee willen werken aan zijn promotieonderzoek naar zelfevaluatie in de kinderopvang: ‘Grip op de pedagogische kwaliteit in de kinderopvang’. Vul jij de vragenlijst in?
Gezondheid
Lenneke Gentle

Beweeg je blij! Tips om meer te bewegen met jonge kinderen

Ruim honderd kinderopvang- en gastouderlocaties ontvangen een Beweeg je Blij!-pakket. Beweeg je blij! is een project van GGD Friesland dat gastouders en pedagogisch medewerkers helpt om (nog) meer te bewegen met jonge kinderen. Deelnemende locaties krijgen in 2022 vier keer een beweegpakket met inspiratie en materialen om op een leuke en laagdrempelige manier met de 0- tot 4-jarigen te bewegen.
gedragsafspraken-in-de-gastouderopvang-zo-gaat-de-ggd-te-werk

Gedragsafspraken in de gastouderopvang: zo gaat de GGD te werk

GGD GHOR Nederland heeft een werkwijze ontwikkeld betreffende de zogenoemde ‘gedragsafspraken’ in de risico-inventarisatie van de gastouderopvang. GGD-inspecteurs zullen deze werkwijze gebruiken bij het inspectiebezoek aan de gastouder. Wat staat er in de werkwijze?
kinderopvang kindontwikkeling

‘Andere benaming voor kinderopvang kan helpen bij personeelstekort’

'We zouden niet meer moeten spreken over kinderopvang, maar van kindontwikkeling', stelt Marjet Winsemius van de Stichting Voor Werkende Ouders (SVWO). Dat zou niet alleen terecht zijn voor de waardering van het vak, maar ook kunnen helpen om nieuw personeel aan te trekken.