Home Nieuws

Laatste nieuws

softwarespecialisten-in-de-kinderopvang-bundelen-krachten

Softwarespecialisten in de kinderopvang bundelen krachten

Softwarebedrijven Quebble en Nanny4all, die beide software ontwikkelen voor de kinderopvang, bundelen de krachten, om samen met een totaaloplossing te komen op het gebied van software voor personeels- en kindplanning.
Pedagogiek
terug-naar-de-bso-ik-wil-kinderen-meegeven-dat-ze-mogen-zijn-wie-ze-zijn

Terug naar de bso: ‘Ik wil kinderen meegeven dat ze mogen…

Hoe is het om, na een aantal jaar ‘eruit te zijn geweest’, weer terug te keren als pedagogisch medewerker op de bso? Ragna ten Holder zette kortgeleden de stap en vertelt hoe ze opnieuw haar plek vond op de groep: ‘Aan de drukte en hectiek moest ik best even wennen, maar ik geniet weer enorm van het werken met kinderen.’
hoe-herken-je-misbruik-en-wat-kun-je-vervolgens-doen

Hoe herken je misbruik en wat kun je vervolgens doen?

32 procent van de kinderen in Nederland maakt ooit een vorm van seksueel geweld mee. Het is daarom ontzettend belangrijk dat kinderopvangprofessionals signalen van seksueel geweld of seksueel misbruik herkennen én actie (durven) ondernemen bij vermoedens van misbruik. Naomi Dessaur van Dessaur Trainingen geeft 12 belangrijke tips.

Gijs van Rozendaal: ‘We staan voor fundamentele keuzes in het regeerakkoord’

Het zijn spannende tijden voor de kinderopvang, voor het primair onderwijs en voor de beweging rondom de ontwikkeling van kindcentra. Dat schrijft Gijs van Rozendaal in een bijdrage voor Pact voor Kindcentra. 'Ik merk dat zelf heel direct in de mate van intensiteit van de gesprekken die ik voer over de uitwerking van een nieuw regeerakkoord.'

Houden de gebruikers van de nieuwe BSO Bus zich aan de…

In de tweede week van mei wordt een steekproef uitgevoerd of gebruikers van de nieuwe BSO Bus zich houden aan de afspraken uit het convenant. Geselecteerde kinderopvangorganisaties krijgen hierover bericht.
IKC
nieuwe-versie-beslisboom-geen-nieuwe-regels-wel-duidelijker

Onderzoek: IKC’s hebben meerwaarde voor kinderen die vastlopen

IKC’s hebben een meerwaarde voor leerlingen die vastlopen in de reguliere kinderopvang. Dit stelt het Kohnstamm Instituut in een onderzoek naar inclusiekenmerken van IKC’s. Voor reguliere kinderopvangorganisaties zijn de mogelijkheden op dit vlak beperkt, lijkt het onderzoek uit te wijzen.
aantal-kinderopvangmedewerkers-neemt-toe-met-76-procent

Minister Koolmees omarmt conclusies LKK-rapport toekomst kinderopvang

Een recent LKK-rapport stelt vast dat er een brede consensus is voor een toegangsrecht voor alle kinderen van minimaal 2 dagen dagopvang en 8-10 uur bso. Minister Koolmees van SZW schaart zich achter deze conclusie in een brief aan de Tweede Kamer.

Stoelendans bestuurders Wij zijn Jong en Kion

Bij kinderopvangorganisatie Wij Zijn Jong is Jaco Donselaar als nieuwe bestuurder benoemd. Hij volgt interim-bestuurder Gert Cazemier op, die destijds de opvolger was van Ton Leeggangers. Leeggangers op zijn beurt wordt voorzitter van de raad van bestuur van kinderopvangorganisatie KION.

Groene Agenda Kinderopvang helpt bij verduurzamen

Om kinderopvangorganisaties te ondersteunen op het gebied van duurzaamheid is er nu een Groene Agenda Kinderopvang. Met onder meer een checklist om zelf aan de slag te gaan met energiebesparing en een handreiking rondom het verduurzamen in huursituaties.

Uitvoeringsorganisaties werken liever niet mee aan nieuw toeslagenstelsel

'Begin al direct, nog voor de formatie, met een onderzoek naar het afschaffen van de kinderopvangtoeslag.' Dat was de kern van een motie van Gert-Jan Segers (ChristenUnie). Minister Koolmees heeft aan deze opdracht voldaan en de Tweede Kamer een brief gestuurd. Er is bij de gepolste uitvoeringsorganisaties weinig animo om mee te werken aan de plannen voor een nieuw stelsel.