Home Nieuws

Laatste nieuws

Deelnemers gezocht ontwikkelteam diversiteit en inclusie

Het Expertisecentrum Kinderopvang is op zoek naar deelnemers die hun kennis en ervaring willen inzetten voor een ontwikkelteam dat zich gaat bezighouden met het onderwerp diversiteit en inclusie.
Kwaliteit Opvang
Belgie

‘Crisis in kinderopvang Vlaanderen’

De problemen in de Vlaamse kinderopvang lijken nog groter dan in Nederland. Een van de uitdagingen is dat ook daar pedagogisch medewerkers worden ingezet in het onderwijs. 'Dit kan niet op een slechter moment komen.'
Wet- en regelgeving
Pieter Omtzigt

Pieter Omtzigt spreker op de Dag van de Onmisbaren

Ruim duizend actievoerders in cruciale beroepen, waaronder de kinderopvang, voeren zaterdag actie in Rotterdam. Onder anderen zijn te gast de Tweede Kamerleden Renske Leijten (SP) en Pieter Omtzigt, die naam maakten met de onthulling van de kindertoeslagaffaire.

‘Flexibel onderwijs is een oplossing voor het personeelstekort’

Het personeelstekort in de kinderopvang neemt steeds serieuzer vormen aan. Is daar iets aan te doen en hoe? Als tweede in een serie interviews Michiel Mollink, oprichter van WerkendLeren. ‘Stel: je hebt belangstelling om in de kinderopvang te gaan werken en je hoort alleen maar hoe hoog de werkdruk is. Er wordt zelfs voor gestaakt. Dan deins je toch terug?'

Hoe zijn de uurprijzen in de kinderopvang opgebouwd?

Oudervereniging BOinK ontwikkelde de brochure 'Prijzen in de kinderopvang 2022' voor ouders en oudercommissies. De brochure biedt inzicht in de opbouw van de uurprijs van kinderopvangorganisaties.
Groene kinderopvang

‘Zindelijke peuters zijn duurzamer’

Peuters in de gemeente Mook en Middelaar moeten eerder zindelijk worden zodat er minder luiers in het afval terecht komen. De gemeente wil een informatiecampagne starten om ouders te bewegen vaker wasbare luiers te gebruiken. Dat levert niet alleen minder afval op, maar peuters worden er ook eerder zindelijk door.
Wet- en regelgeving

‘Koning, bied excuses aan voor de toeslagaffaire’

Enkele door de toeslagenaffaire gedupeerde ouders vragen koning Willem-Alexander in een brief om excuses en om hulp. Ze vinden dat hun problemen nog lang niet zijn opgelost en hopen dat de koning iets voor hen kan betekenen, al was het maar omdat de dwangbevelen in zijn naam zijn verstuurd.
Coronavirus
corona test

Beslisboom aangepast aan versoepeling coronamaatregelen

Per 20 september gelden er nieuwe regels voor het bron- en contactonderzoek. De beslisboom is hierop aangepast.
Coronavirus
poll-gebruik-jij-de-preventieve-zelftesten

Nieuw handelingsperspectief versoepeling coronamaatregelen

Vanwege de versoepeling van de coronamaatregelen is het zogeheten handelingsperspectief in het protocol Kinderopvang en covid-19 aangepast. De belangrijkste aanpassingen op een rij.
Zorgenkinderen

Gemeente Rotterdam biedt gratis peuteropvang aan

De gemeente Rotterdam biedt peuters die een zetje in de rug kunnen gebruiken gratis vier weken opvang aan. 'We willen dat alle peuters zonder achterstand een goede start maken op de basisschool.’