Home 2021

Laatste blogs

Zorgenkinderen
blog-naomi-dessaur-op-adem-komen-is-wat-we-nu-nodig-hebben

Blog Naomi Dessaur – Op adem komen is wat we nu nodig hebben

De coronaperiode duurt inmiddels al bijna twee jaar lang. Twee jaar van onrust, instabiliteit en stress. Ik maak me vooral zorgen over de kinderen, wanneer kinderopvang en scholen sluiten. Voor een bepaalde groep kinderen kan de tijd thuis een ware hel zijn.
Ontwikkeling van kinderen

Blog Ingrid van den Bunder – Nooit te oud…

Als je een peuteropvangorganisatie runt, heb je veel te vertellen. Maar in deze vorm, een blog, was het er voor peuteropvang Heerlen (POVH) nog niet eerder van gekomen. Het is nooit te laat voor iets nieuws en zeker niet om op een nieuwe manier naar buiten te treden. Want wat verandert de peuteropvang snel. Maar ook, wat gebeurt er veel moois in onze 22 locaties verdeeld over Heerlen en Hoensbroek.
Financiën en bedrijfsvoering
blog-jolanda-rikers-ervaring-met-ervaringsgericht-werken

Blog Jolanda Rikers – Goede samenwerking dankzij goede voorzitter

Ik zit al enige tijd in een groot bovengemeentelijk overleg waaraan meer dan 20 organisaties aan deelnemen vanuit onderwijs, gemeenten en zorgpartners. Aanvankelijk stonden alleen de zorgknooppunten op de agenda, maar in de loop van de tijd is de agenda steeds meer uitgebreid.
Financiën en bedrijfsvoering
blog-jolanda-knorren-alles-draait-om-versterken-en-verbinden

Blog Jolanda Knorren – Laten we elkaar wat gunnen!

Ik vraag me de laatste weken steeds vaker af wie er überhaupt nog wil werken in de zorg? Of als badmeester, politieagent, juf, meester of docent, ambtenaar of lokale bestuurder? Als treinreisleider, in de horeca of in de techniek? Als hovenier of klusser? En ik vergeet ongetwijfeld een aantal sectoren die net als de kinderopvang en welzijn te kampen hebben met serieuze personeelstekorten.
Ontwikkeling van kinderen
blog-rebecca-beck-kinderen-houden-niet-van-stilzitten

Blog Rebecca Beck – Risicovol spelen: van angst naar inspiratie

Het is maandagmiddag en ik haal mijn dochter op bij de kinderopvang. Ik sta in de gang met de pedagogisch medewerker te kletsen. Mijn dochter heeft weer een leuke dag gehad. De pedagogisch medewerker vertelt me dat mijn dochters kleding helemaal vies is geworden. Ze was namelijk lekker in de modder aan het stampen tijdens het buitenspelen, ik kijk uit naar de foto’s die ik straks in de app ga bekijken. Maar dan ineens hoor ik ‘boem!’, gevolgd door een korte stilte.
Pedagogiek
blog-myrte-van-gurp-pedagogisch-paspoort

Blog Myrte van Gurp – Pedagogisch paspoort

Dat er iets moet gebeuren in de kinderopvang is duidelijk. Dat willen wij ook. De kinderopvang is geen klein kind meer, maar een volwassen geworden branche. We weten wat goed is voor kinderen, hoe het soms wat beter kan, en vooral hoe goed het is voor kinderen om al vroeg van kinderopvang te genieten.
Ouders
blog-bennita-blocq-vies-worden-mag

Blog Bennita Blocq – Vies worden mag!?

Het is oktober en de herfst zit alweer in de lucht. Meestal is het nog lekker weer om buiten te spelen. En dat buitenspelen is heel belangrijk, zeker voor de kleintjes. Maar wat doe je als een kind bang is om vies te worden of niet vies mág worden van de ouder(s)?
Financiën en bedrijfsvoering
blog-jolanda-rikers-ervaring-met-ervaringsgericht-werken

Blog Jolanda Rikers – Kinderopvang klaar voor innovatie?

Eindelijk krijgt ook de kinderopvang het podium om haar schrikbarende tekort aan personeel te melden. Dit tekort is in sommige regio’s zelfs twee keer zo groot als in het onderwijs. Toch hoorde je daar ons niet over, want met ons improviserende vermogen zorgden we er iedere keer weer opnieuw voor dat onze klanten niet in de kou kwamen staan. Hiervoor werd alles uit de kast gehaald, maar de rek is er nu echt uit.
Ontwikkeling van kinderen
blog-jolanda-rikers-ervaring-met-ervaringsgericht-werken

Blog Jolanda Rikers – Politici lezen voor!

Als kinderopvang weten we natuurlijk hoe belangrijk voorlezen is. Dagelijks lezen onze pedagogisch medewerkers voor. Elk jaar komen tijdens voorleesweken ook lokale politici voorlezen en dat worden er elk jaar meer.
blog-jolanda-knorren-alles-draait-om-versterken-en-verbinden

Blog Jolanda Knorren – Alles draait om versterken en verbinden

Afgelopen week sprak ik een collega. Niet via Teams of ZOOM, maar fysiek, bijna als vanouds. De winst van een fysiek gesprek is dat het per definitie minder functioneel is dan via de digitale snelweg. Het gaat namelijk ook over hele alledaagse dingen. Koffie-automaat-praat.