Home 2021

Laatste blogs

Gezondheid

Blog Rebecca Beck – Belangrijker dan ooit: (online) beweegactiviteiten

Na een lange sluiting gingen de kinderopvang en de basisscholen weer open. De teamleidster van onze kinderopvangorganisatie vroeg of we onze dochter wat later konden brengen in verband met het winterse weer. Zo had iedereen meer tijd om veilig op de locatie aan te komen. Zo gezegd, zo gedaan. Tenminste, dat dacht ik.
blog-jolanda-rikers-samen-vieren

Blog Jolanda Rikers – Samen vieren

Vorig jaar is het coronavirus pas goed uitgebroken na carnaval. Tegelijkertijd waren toen ook nog andere griepvirussen actief, waardoor we het in eerste instantie niet zo in de gaten hadden. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en hebben we carnaval weer achter de rug. Nou ja, we hebben het niet samen kunnen vieren.

Blog Jolanda Rikers – Elk kind ontwikkelt talent

Terwijl iedereen in onderwijs en kinderopvang druk doende is met de heropening, volgde ik met 500 collega’s een interessant webinar over het Jonge kind in beeld. Tijdens dit webinar stonden 2 onderwerpen centraal: Onderwijsachterstandenbeleid Parkstad en de Talentacademie.

Blog Kirsten Fröhlich – De moed erin

Het is een duivels dilemma; kunnen de scholen en kinderopvang weer open, of niet? Elke dag dat kinderen niet naar school of kinderopvang gaan, is er één te veel. Kinderen die noodgedwongen thuiszitten bewegen minder, eten ongezonder en schermen meer. Somberheid en obesitas liggen op de loer, achterstanden lopen op en kansenongelijkheid neemt toe.

Blog Fenna Kruijsse – De natuur als pedagoog

Natuur verwondert, maakt creatief, zorgt voor beweging en is overal aanwezig. Naast beeldend materiaal zoals verf, klei en wol zie ik de natuur als een fantastische inspiratiebron om kinderen creatief bezig te laten zijn en hen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Daarom wijd ik deze blog aan een andere passie van mij: natuur en kinderen.
Zorgenkinderen

Blog Natalie Hollander – ADHD-ers (Alle Dagen Heel Dierbaar)

Kinderen met ADHD. Waar kom je ze niet tegen vandaag de dag? Op de BSO is dat niet minder. De gevolgen klevend aan deze diagnose kunnen heftig zijn. Onder andere die van onbegrip en afkeuring.
IKC
Blog-Samir-Bashara-Zo-kom-je-tot-echte-vernieuwing-in-de-opvang

Blog Samir Bashara – Gratis kinderopvang als politiek ei van Columbus

Lief Den Haag, ik wil een weddenschap met je aangaan. Ik zeg: het gaat er binnen nu en vijf jaar van komen. Ja, serieus. Dubbele punten als het dit jaar al is. Gratis kinderopvang, in deze of gene vorm.

Blog Eugenie Suer – Krijgen de thuiszittende pm’ers nu wel genoeg aandacht?

De pedagogisch medewerkers moeten de spil zijn in de organisatie, maar is dat nu ook zo? Hoe belangrijk zijn ze nu echt voor de organisatie? Oftewel: hoeveel aandacht en tijd is er voor de pm’ers die tijdens deze lockdown thuis zitten en hoe belangrijk is dit voor de pedagogische kwaliteit van de organisatie nu en later?  
Kwaliteit Opvang

Blog Jolanda Rikers – Kinderopvang valt in de prijzen

Als Kinder Opvang Parkstad meten we onze klanttevredenheid met de Verbetermeter. Hierdoor kunnen we opmerkingen van klanten en ouders meteen oppakken. We waren dit jaar aangenaam verrast door de hoge rapportcijfers.

Blog Jolanda Rikers – Universiteit Leuven tilt kinderopvang naar hoger niveau

Onlangs mocht ik getuige zijn van de prachtige eindresultaten van een 2-jarig project dat we samen met MIK-PIW en de Universiteit Leuven, CEGO, hebben opgezet voor de kinderopvang in Zuid-Limburg. Onder leiding van hoogleraar Ferre Laevers heeft zijn fantastische team onze pedagogisch medewerkers naar een hoger team getild.