Coronavirus

Coronavirus

Coronavirus: zo houden gastouders het hoofd boven water

Als kinderopvangprofessional pik je zo een verkoudheidsvirus op, met alle gevolgen van dien. Gastouders lopen nog meer risico: als zij een coronatest moeten doen en/of ziek zijn, kunnen ze (tijdelijk) geen kinderen opvangen. Gastouderbureau Tante Vroesh zet alle zeilen bij: om deze crisis door te komen, moeten gastouders en ouders goed geïnformeerd worden en blijven.
Coronavirus

Kinderopvang krijgt sneltesten tegen aangepast tarief

De branchepartijen in de kinderopvang zijn in gesprek met het ministerie van VWS over de invoering van corona-sneltesten. Waarschijnlijk kunnen kinderopvangorganisaties deze sneltesten afnemen tegen een lagere prijs dan bij commerciële partijen.
Coronavirus

6,3 procent van de besmettingen vindt plaats bij school en kinderopvang

De meeste besmettingen met COVID-19 vinden nog altijd plaats in de thuissituatie, in 53,2 procent van de gevallen. Buitenshuis vinden de meeste besmettingen plaats op de werkplek (15,7 procent), maar ook op school en de kinderopvang (6,3 procent).
Coronavirus

Kinderopvang kan coronabanen goed gebruiken

Het kabinet is druk bezig met het stimuleren van coronabanen. Dit zijn tijdelijke banen voor werknemers in sectoren die zijn getroffen door de crisis, zoals het toerisme en de horeca. Deze mensen kunnen worden ingezet ter versterking van cruciale sectoren zoals de kinderopvang.
Coronavirus

Zwangere pm’er mag kinderen van 0-4 blijven opvangen

Er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd in het protocol kinderen. Een van de wijzigingen betreft zwangere medewerkers. Zwangere pm'ers en gastouders mogen ook na 28 weken zwangerschap 0- tot 4-jarigen blijven opvangen, zonder anderhalve meter afstand.
Coronavirus

Vragen over de CoronaMelder? Hier vind je antwoord

CoronaMelder, de app die je informeert als je mogelijk bent besmet, roept vragen op bij pm'ers. Wat moet je bijvoorbeeld doen als je telefoon tijdens het werk in een kluisje ligt? De BMK ging op zoek naar antwoorden op alle vragen.
Coronavirus

Update: poster voorzorgsmaatregelen kinderopvang

De Rijksoverheid heeft een update gemaakt van de poster met daarop voorzorgsmaatregelen voor de kinderopvang. De poster geeft ouders/verzorgers informatie over welke coronamaatregelen er gelden in de kinder- of gastouderopvang.
Coronavirus

Bso van Okidoki maakt eigen Corona-nummer

De kinderen van buitenschoolse opvang Upstairs (Okidoki Kinderopvang) hebben een nummer opgenomen over de coronatijd en -maatregelen: 'Dat is Corona'. Het doel is om de coronaregels nóg beter te kunnen onthouden. Dat levert een originele video op.
Coronavirus

Wat kun je nog doen met Sint Maarten?

Vanwege corona kan Sint Maarten nauwelijks worden gevierd. Wat kun je doen om er toch iets feestelijks van te maken? Pm'ers delen tips op onze Facebookpagina. 'We gaan rond half 5 naar buiten bij ons op plein. De kinderen gaan dan zingen en mogen drie lekkere dingen uitzoeken voor in hun tasje.'
Coronavirus

Thuisblijfregels gewijzigd in protocol kinderopvang

Het protocol kinderopvang is geüpdatet wat betreft thuisblijfregels voor het kind als er iemand in het huishouden van het kind gezondheidsklachten heeft. Bekijk welke regels er gelden wanneer een huisgenoot van een kind of pm'er/gastouder positief is getest op COVID-19.

Over coronavirus

Werken in de kinderopvang

Het coronavirus zette niet alleen de wereld stil maar had ook grote impact op de kinderopvangsector. Er werd in korte tijd noodopvang gerealiseerd en pas half mei ging de kinderopvang gedeeltelijk weer open. Sinds 8 juni draaien de dagopvang, bso en gastouderopvang weer op volle toeren maar alles is anders.

Lees meer

De opvang moest worden ingericht op anderhalve meter afstand houden tussen de volwassenen en er is veel geklaagd over de samenwerking met scholen. Ook kwam er een hoop gedoe over kinderen met snotneuzen die al dan niet geweigerd worden.