Coronavirus

Coronavirus
gastouder-26-na-corona-ouders-hebben-mij-nodig-maar-ik-ben-doodmoe

Gastouder (26) na corona: ‘Ouders hebben mij nodig, maar ik ben…

Gastouder Sophie (26) is het afgelopen jaar ‘super voorzichtig’ geweest. Ze zag weinig mensen en bleef veel thuis. Toch raakte ze eind december 2020 besmet met COVID-19. Na enkele weken ziek zijn wilde ze weer aan de slag als gastouder, maar dat liep anders. ‘Na een halve dag belde ik de ouders op, of zij hun kinderen weer kwamen ophalen. Ik was doodmoe en kon alleen maar huilen.’
Coronavirus
poll-gebruik-jij-de-preventieve-zelftesten

Welke testmogelijkheden voor medewerkers zijn er nog?

De testmogelijkheden voor personeel van kinderopvangorganisaties veranderen na 1 augustus. De werkgeverstesten die via VNO-NCW werden aangeboden, gaan stoppen. Ook de door het ministerie van SZW verstrekte zelftesten worden niet meer geleverd. Het advies: maak gebruik van de voorrangsroute van de GGD.
Coronavirus
beslisboom-verkouden-kinderen-weer-welkom-op-de-kinderopvang

Beslisboom: verkouden kinderen van 4-13 jaar ook weer welkom op de…

De beslisboom is gewijzigd: ook verkouden kinderen van 4 tot 13 jaar mogen weer naar de kinderopvang. Ook staan er in de nieuwe versie regels voor kinderen die corona hebben gehad of gevaccineerd zijn.
Coronavirus
versoepeling-vanaf-26-juni-geen-bubbels-meer-in-kinderopvang

Versoepeling: vanaf 26 juni geen ‘bubbels’ meer in kinderopvang

Goed nieuws voor de kinderopvang: de kinderopvang hoeft vanaf 26 juni 2021 niet langer met ‘bubbels’ (cohorten) te werken en bso’s kunnen tijdens de zomervakantie locaties weer samenvoegen. In overleg met het RIVM en OMT versoepelt het demissionair kabinet deze maatregel.
Coronavirus
week-van-het-jonge-kind-in-coronatijd

BMK: Stop met de absurde cohortering in de kinderopvang!

De coronamaatregelen in de kinderopvang worden zo langzamerhand onhoudbaar. Met name het handhaven van de cohortering of 'bubbels' wordt niet alleen ervaren als onredelijk maar ook als onhaalbaar. Dat stelt de BMK.
Coronavirus

BK en BMK blijven pleiten voor versoepeling coronamaatregelen

Het kabinet heeft het advies van het OMT om nog geen versoepelingen in de kinderopvang toe te passen, overgenomen. Brancheorganisaties BK en BMK zijn hier niet gelukkig mee. 'We snappen de redenatie van het OMT, maar het verhoudt zich vreemd tot de versoepelingen in het voortgezet onderwijs en in de sport.'
Coronavirus
belangrijke-informatie-over-gebruik-zelftesten-voor-gastouders

Levering zelftesten kinderopvang afgerond

De afgelopen weken zijn, soms met enige vertraging, zelftesten afgeleverd bij alle Nederlandse kinderopvangorganisaties. Inmiddels zijn alle leveranties afgerond. Dat meldt het ministerie van SZW. Onderzoek moet aantonen of de testen een succes zijn. 
Coronavirus
10-veelgestelde-vragen-over-de-coronacompensatie-kinderopvang

10 veelgestelde vragen over de coronacompensatie kinderopvang

De Sociale Verzekeringsbank keerde rond 28 mei 2021 de compensatie uit aan ouders voor de gemaakte kosten van kinderopvang voor de tweede sluitingsperiode in coronatijd. Maar wat als een ouder dit niet ontving? Of de hoogte van de compensatie klopt niet? BOinK geeft antwoord op 10 veelgestelde vragen.
Gezondheid

Blog Kirsten Fröhlich – Jezelf testen doe je voor elkaar

Corona zorgt nog steeds voor veel onzekerheid. Je kunt het iedere dag oplopen. Op de groep, thuis via een huisgenoot of als je boodschappen doet in de supermarkt. Ben ik besmet? Heb ik iemand anders besmet? Kan ik wel veilig werken? Begrijpelijke vragen. Gelukkig kunnen we ons nu preventief testen. Dat verkleint de kans dat we corona oplopen of doorgeven op ons werk.
Coronavirus
informatie-voor-gastouders-over-retour-zenden-zelftesten

Informatie voor gastouders over retour zenden zelftesten

Gastouders die geen gebruik willen maken van de zelftesten die door de overheid zijn verstrekt, kunnen deze retour sturen. De brancheorganisatie voor gastouders, Nysa, legt uit hoe je dit kunt doen.

Over coronavirus

Werken in de kinderopvang

Het coronavirus zette niet alleen de wereld stil maar had ook grote impact op de kinderopvangsector. Er werd in korte tijd noodopvang gerealiseerd en pas half mei ging de kinderopvang gedeeltelijk weer open. Sinds 8 juni draaien de dagopvang, bso en gastouderopvang weer op volle toeren maar alles is anders.

Lees meer

De opvang moest worden ingericht op anderhalve meter afstand houden tussen de volwassenen en er is veel geklaagd over de samenwerking met scholen. Ook kwam er een hoop gedoe over kinderen met snotneuzen die al dan niet geweigerd worden.