Coronavirus

Coronavirus

Coronavirus: zo houden gastouders het hoofd boven water

Als kinderopvangprofessional pik je zo een verkoudheidsvirus op, met alle gevolgen van dien. Gastouders lopen nog meer risico: als zij een coronatest moeten doen en/of ziek zijn, kunnen ze (tijdelijk) geen kinderen opvangen. Gastouderbureau Tante Vroesh zet alle zeilen bij: om deze crisis door te komen, moeten gastouders en ouders goed geïnformeerd worden en blijven.
Coronavirus
Quarantaine corona

BK: aantal kinderen, pm’ers en gastouders in quarantaine neemt snel toe

De kinderopvang kampt met steeds meer coronabesmettingen. Het aantal gevallen van quarantaine neemt daardoor toe. De afgelopen week was er bij brancheorganisatie BK zelfs sprake van een verdubbeling ten opzichte van het gemiddelde van een week eerder.
Coronavirus

Bij koorts hoeft niet iedereen in het huishouden thuis te blijven

Er lijkt volgens oudervereniging BOinK een misvatting te bestaan over de thuisblijfregels wanneer iemand in een huishouden alleen koorts heeft. Pas als de zieke ook een andere coronaklacht heeft, moet het hele huishouden in quarantaine.
Coronavirus
bso-blijft-dicht-zo-houd-je-toch-contact

Bso blijft dicht: zo houd je toch contact

Tijdens de laatste persconferentie over de coronamaatregelen liet het kabinet weten dat de buitenschoolse opvang voorlopig dicht blijft, uitgezonderd de noodopvang. Een bittere pil. Hoe houd je toch contact met de kinderen die je al maanden niet hebt gezien? Jullie delen tips.
Ouders
tegemoetkoming-ouders-voor-doorbetalen-kinderopvangfactuur

Tegemoetkoming ouders voor doorbetalen kinderopvangfactuur

Ouders die de eigen bijdrage voor kinderopvang hebben doorbetaald, terwijl de kinderopvang verplicht gesloten was, krijgen van de overheid een tegemoetkoming. In een brief aan de Tweede Kamer is meer bekend gemaakt over de tegemoetkomingsregelingen.
Coronavirus

Kinderopvanglocatie in Groningen week dicht vanwege corona

De kinderopvanglocatie van Kids2B in het Groningse Ten Boer gaat een week dicht in verband met een corona-uitbraak onder medewerkers, kinderen en ouders. 'Wij doen onze uiterste best om de opvang van uw kind op een veilige manier te verzorgen en hopen uw kind na de sluiting in goede gezondheid weer te kunnen verwelkomen,' aldus de bestuurder in een brief aan de ouders.
Coronavirus

Kinderen testen: hoe gaat dat in z’n werk?

Het testen van kinderen op COVID-19 stuit velen tegen de borst. En terecht. Kinderen hebben al genoeg last van de coronapandemie, laat staan dat ze ook nog vervelende tests moeten ondergaan. Toch gebeurt het nu vaker dat ook kinderen getest worden. Hoe gaat dat testen in z’n werk? De GGD GHOR Nederland geeft antwoord.
Coronavirus

Engelstalige variant van de beslisboom weer beschikbaar

Bij de heropening van de kinderopvang en basisscholen afgelopen maandag kwam een nieuwe versie van de beslisboom beschikbaar om na te gaan of kinderen naar de opvang kunnen of niet. Er is inmiddels ook weer een Engelstalige versie beschikbaar.
Coronavirus

Vernieuwd: poster met voorzorgsmaatregelen kinderopvang

De poster met voorzorgsmaatregelen voor de kinderopvang is geactualiseerd voor de (gedeeltelijke) heropening van de kinderopvang, sinds 8 februari. De poster geeft ouders/verzorgers informatie over welke coronamaatregelen er gelden in de kinder- en gastouderopvang.
Coronavirus

Aangepaste versie beslisboom beschikbaar

Bij de heropening van de kinderopvang en basisscholen afgelopen maandag is een nieuwe versie van de beslisboom in gebruik genomen. Er zijn inmiddels weer enige wijzigingen doorgevoerd, die vooral betrekking hebben op kinderen die langere tijd verkoudheidsklachten hebben. 

Over coronavirus

Werken in de kinderopvang

Het coronavirus zette niet alleen de wereld stil maar had ook grote impact op de kinderopvangsector. Er werd in korte tijd noodopvang gerealiseerd en pas half mei ging de kinderopvang gedeeltelijk weer open. Sinds 8 juni draaien de dagopvang, bso en gastouderopvang weer op volle toeren maar alles is anders.

Lees meer

De opvang moest worden ingericht op anderhalve meter afstand houden tussen de volwassenen en er is veel geklaagd over de samenwerking met scholen. Ook kwam er een hoop gedoe over kinderen met snotneuzen die al dan niet geweigerd worden.