Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vanaf 1 oktober aanvraag lockdowncompensatie mogelijk voor ouders zonder toeslag

Voor de sluiting van de bso tijdens de lockdown van 21 december 2021 tot en met 9 januari 2022, zijn ouders met kinderopvangtoeslag inmiddels gecompenseerd. Vanaf 1 oktober tot en met 1 december aanstaande, kunnen ouders zónder kinderopvangtoeslag via Mijn SVB nu ook compensatie kinderopvang aanvragen voor deze sluitingsperiode.
Geld
Beeld: Adobe Stock

Inmiddels is het alweer zo’n driekwart jaar geleden, maar afgelopen winter zijn de bso’s van 21 december 2021 tot en met 9 januari 2022 gesloten geweest vanwege de lockdown. Goed om te weten: vanaf 1 oktober (tot en met 1 december!) 2022 is het mogelijk voor ouders die géén kinderopvangtoeslag ontvangen, om compensatie kinderopvang aan te vragen voor deze periode. Dit kan via Mijn SVB, zo meldt BOinK, de Belangvereniging voor Ouders in de Kinderopvang.

Ouders met toeslag compensatie ontvangen

Het kabinet heeft ouders destijds opgeroepen om tijdens de sluiting de facturen van de bso door te betalen. Alle ouders mét kinderopvangtoeslag die dit gedaan hebben, hebben voor de periode 21 december 2021 tot 10 januari 2022 afgelopen juni automatisch een compensatie ontvangen van de eigen bijdrage tot de maximum uurprijs. Dit geldt ook voor ouders die noodgedwongen gebruik hebben gemaakt van de noodopvang. De compensatie is vergelijkbaar met de tegemoetkomingen van de vorige sluitingsperiodes.

Hoe compensatie aanvragen

Ouders die geen toeslag ontvangen, kunnen door enkele vragen in te vullen op svb.nl/voorwaarden controleren of zij in aanmerking komen voor de compensatie (TTKZO). Zij zullen de compensatie zelf moeten aanvragen. Hier is ook te vinden hoe zij dit kunnen aanvragen.

Voldoen de ouder(s) aan de voorwaarden? Dan moeten ze bij de aanvraag de volgende informatie aanleveren:

  • alle betaalde rekeningen van de bso
  • een Verklaring Kinderopvang. Deze verklaring is vanaf 1 september op de website van de SVB te vinden en moet ingevuld en ondertekend worden door de bso.

Voor vragen kunnen ouders kijken op de site van de Sociale Verzekeringsbank. Meer info over de compensatieregeling is te vinden op Rijksoverheid.nl >>

Niet alleen door lockdowns zijn afgelopen maanden en jaren kinderopvanglocaties dichtgebleven, ook vanwege het personeelstekort. Krijg je dan je geld terug? En hoe zit het met ruildagen: moet je daar genoegen mee nemen? En: mag een kinderopvangorganisatie zomaar een contract opzeggen? BOinK zet voor ouders de meest gestelde vragen en antwoorden over sluiting vanwege personeelstekort op een rij. Ook handig voor de kinderopvang: wat mag wel en wat mag niet? >>

Bron: BOinK

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.