Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Tessa heeft niets aan afspraak in cao over menstruatie: ‘Als ik niet kan werken, noem ik dat ziek zijn’

Maak jij gebruik van de mogelijkheid om werkafspraken te maken over je werktijden rondom je menstruatie of overgang? Hoewel de cao Kinderopvang dit als eerste in Nederland benoemt, blijkt 93 procent van de pedagogisch medewerkers hiervan niet te weten. Dat betekent trouwens niet dat de andere 7 procent regelmatig verlof opneemt, want het aantal contracturen moet - ook in het geval van maatwerkafspraken - wél gewerkt worden. Tessa (45): ‘De intentie is leuk, maar het voegt niets toe.’

KMPZZZ / stock.adobe.com

Wie

Registreren

4 REACTIES

  1. Beleid wordt altijd in een kantoortje geschreven, nooit op de werkvloer.
    Waar het mee valt of staat is hoe het wordt ingezet. Gebruik je dit als mogelijkheid om een gesprek aan te gaan met medewerkers om hun persoonlijke situatie te begrijpen en de personeelsplanning aan te passen op de realiteit van hun lichamelijke processen?
    Of gebruik je het als excuus om de schroeven aan te draaien?
    Het mooiste zou zijn als werkgevers gewoon accepteren dat sommige medewerkers periodiek een fysiek proces doormaken waar gemakkelijk ruimte voor gemaakt kan worden in de planning. Wees blij dat je het vertrouwen kunt winnen om dat gesprek aan te gaan. Dat medewerkers bereid zijn te zoeken naar oplossingen in plaats van onaangekondigd zich gewoon ziek te melden, zodat je weer een blik uitzendkrachten moet open trekken. Want dat mag wel, en als je niet open staat voor de dialoog, dan doen ze dat.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.