Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Logopedie kan effect VVE vergroten

Logopedisten kunnen het effect van Vroeg en Voorschoolse Educatie (VVE) in de kinderopvang vergroten. Dit zegt de beroepsvereniging van logopedisten, NVLF. Zij zien een rol voor zichzelf weggelegd om taalontwikkelingsstoornissen van jonge kinderen te voorkomen en willen graag meer samenwerken met de kinderopvang.
Logopedisten kunnen een rol spelen in Vroeg en Voorschoolse educatie in de kinderopvang. daarvoor pleit de NVLF (beroepsvereniging voor logopedisten).
Logopedisten kunnen een rol spelen in Vroeg en Voorschoolse educatie in de kinderopvang. daarvoor pleit de NVLF (beroepsvereniging voor logopedisten). - Foto: ANP Xtra

Aanleiding

Registreren

4 REACTIES

 1. VVE werkt, mits goed ingezet, wel. Een samenwerking met logopedisten lijkt mij ook geen slecht idee. Zij weten vaak hele leuke trucjes waarmee je bepaalde letters/klanken kunt aanleren en dat komt zeker de taalvaardigheid van een kind ten goede.

 2. Lees alle reacties
 3. Vertrouwen in de ontwikkeling van kinderen??
  Geef kinderen leidsters die weten waar ze mee bezig zijn en vandaar uit zorgen voor een rijke taalomgeving en kwalitatief goede opvang bieden.
  Rust de ouders toe hoe zij hun kinderen kunnen ondersteunen in hun taalontwikkeling. ( soms een hele lastige)
  Logopedisten zitten/ zaten in de hoek waar minder werk voor hen kwam (screening op de basisschool e.d; weg bezuinigd) Dat is heel jammer, maar is het de manier om dan maar op steeds jongere kinderen ‘in te zetten’??
  Ik heb mijn twijfels

 4. Logopedie versterkt dus de taalvaardigheden van de kinderen, niet de VVE op zich. Dat lijkt mij de juiste conclusie.
  Ik ben ervoor dat de logopedisten waar nodig meer worden ingezet bij de kdv’s, peuterspeelzalen en gastouders en dat de VVE, waarvan nooit is aangetoond dat deze werkt, wordt afgeschaft.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.