Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week van het Jonge Kind begint bijna

Net als in 2013 vindt dit jaar de Week van het Jonge Kind plaats. De eerste jaren van een kind zijn van groot belang voor zijn of haar verdere ontwikkeling. Veel (professionele) opvoeders houden zich dagelijks bezig met de opvoeding van baby's, dreumesen, peuters en kleuters. De Week van het Jonge Kind is hét moment om aan je omgeving (ouders, lokale politici, collega's, buurtgenoten) te laten zien wat jij doet voor het jonge kind.
Week van het Jonge Kind begint bijna

Dit jaar vindt de Week van het Jonge Kind plaats van 6 tot en met 12 april. Op 4 april trapt de week af met een congres in Panama Amsterdam. Daar geven verschillende sprekers hun visie op het thema van dit jaar ‘Early years are learning years’. Onder andere ontwikkelingspsychologe Elly Singer, directeur van de Brancheorganisatie Lex Staal en inspecteur VVE Dré van Dongen spreken daar.

Hestia Kinderopvang

In Amsterdam leeft De Week van het Jonge Kind het meest. Dat is niet verwonderlijk omdat de initiatiefneemster van de week, Ileen Purperhart, directeur is van Hestia Kinderopvang uit Amsterdam. Zij haalde de themaweek vorig jaar voor het eerst naar Nederland. In de Verenigde Staten bestaat the Week of the Young Child al langer. Puperhart wil ook in Nederland aandacht vragen voor de enorme meerwaarde van kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Veel mensen zijn daar nog niet mee bekend.

Amsterdam

Amsterdamse kinderopvangeigenaren hebben gekozen voor een subthema voor de Week: ‘Bouwen van onderaf’. Deze invalshoek is gekozen door ondernemers van het Amsterdams Platform Kinderopvang (APK) en het Platform Kleine Kinderopvangorganisaties Amsterdam (PAKK). Zij willen hiermee aantonen dat er veel kwaliteit is in de Amsterdamse kinderopvang en dat het welzijn van het jonge kind hierin centraal staat.

Informatie-avonden

Maar ook buiten Amsterdam grijpen kinderopvangorganisaties de week aan om de kinderopvang in een positief daglicht te plaatsen. Kinder Service Hotels in Rotterdam organiseert bijvoorbeeld informatie-avonden voor ouders over EHBO in samenwerking met medewerkers van de Opvoedpoli. In Almere kunnen ouders met hun baby (tot 15 maanden) gratis gebruik maken van een uurtje ontspannen en spelen bij Baby Sensory.

Ontdek met mij de wereld

BCO Onderwijsadvies organiseert op woensdag 9 april de inspiratiemiddag: ‘Ontdek met mij de wereld!’. Deze inspiratiemiddag staat in het teken van het ontdekken van de wereld door jonge kinderen. Aanmelden kost 50 euro. Dezelfde middag organiseert Kinder Service Hotel Kidsclub Liendert een open middag voor ouders met het thema ‘Gezonde voeding en beweging en opvoedkundige vragen’.

Activiteitenoverzicht

Organiseer je ook iets leuk tijdens de Week van het Jonge Kind? Mail foto’s, persberichtje, anekdotes of ander leuk materiaal naar info@kinderopvangtotaal.nl o.v.v. de Week van het Jonge Kind. Dan maken wij een vrolijke overzichtspagina op Kinderopvangtotaal!

Wil je meer weten over de Week van het Jonge Kind? Ga naar de officiële website en meld je activiteit daar aan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.