Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Staking: ‘We laten eindelijk onze stem horen’

Frida Noordzij
‘Kinderen zijn de toekomst en als we ze een goede toekomst willen geven, moeten we goede kinderopvang bieden. En dat gaat met de huidige werkdruk niet.’ Dit is waarom pedagogisch medewerker Maaike donderdag 1 juli gaat staken. Zij wil daarmee niet zozeer een gebaar maken naar haar eigen werkgever, maar naar de politiek.
staking-als-we-nu-niks-doen-vallen
Kritchanut / Getty Images / iStock
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Kinderopvangtotaal.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Fijn dat de werknemers snappen dat binnen de regels de mogelijkheden snel eindigen, ook financieel. Wij moeten samenwerkingen afhouden omdat ze niet passen, zitten met het aannemen van mensen klem bij eisen en koppeling. Financieel geeft 2 meer op de groep niet de ruimte voor dubbele bezetting, BKR eisen verzetten zich tegen creatieve roosters en pauze. Helaas heeft FNV weinig oog voor deze kaders, het zou fijner zijn als we gezamenlijk richting politiek hetzelfde geluid zouden laten horen. Het staken is prima als middel als de oplossing wordt tegengewerkt, maar wat is de oplossing dan?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.