Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar interprofessioneel samenwerken: doe je mee?

Hoe kunnen kindprofessionals in kinderopvang, basisonderwijs, jeugdzorg en welzijn zo goed mogelijk met elkaar samenwerken? En wat zijn effecten van die samenwerking op de ontwikkeling van kinderen? Dat is het hoofdthema van een onderzoek van Hogeschool van Amsterdam, Hanzehogeschool Groningen en Hogeschool KPZ. Geef jouw kinderopvangorganisatie op!
onderzoeksgroep
Beeld: AdobeStock

De hogescholen willen graag met kinderopvangorganisaties, kindcentra en scholen samenwerken in een longitudinaal onderzoeksproject naar interprofessioneel samenwerken, zo meldt de BMK. Ben jij directeur of (locatie)manager van een kinderopvangorganisatie, kindcentrum of basisschool en ben je geïnteresseerd in samenwerking rondom het kind? Dan gaan de hogescholen graag met je in gesprek. Ze zijn op zoek naar scholen en kinderopvanglocaties die (willen) starten met interprofessionele samenwerking en scholen en kinderopvanglocaties die al vergevorderd zijn en bijvoorbeeld samenwerken in kindcentra.

Wat houdt deelname in?

Het gaat om een langdurig onderzoek: je gaat drie jaar lang aan de slag met vragen over interprofessioneel samenwerken rondom kinderen. Die vragen kunnen van jou afkomstig zijn, maar ook vanuit de hogescholen. Met elkaar verzamelen jullie data, bespreken de uitkomsten en leren daarvan in een leernetwerk. De uiteindelijke resultaten worden beschikbaar gemaakt voor het werkveld.

En wat levert het op?

Wat je eraan hebt? Je verkrijgt inzicht in de wijze waarop interprofessionele samenwerking is vormgegeven in jullie organisatie en de effecten van deze samenwerking op de kinderen. Deelnemers ontvangen jaarlijks een rapportage met inzichten uit het onderzoek over de ontwikkeling van kinderen en het welbevinden van medewerkers.

Daarbij neem je deel aan een landelijk en regionaal leernetwerk waarin je vier keer per jaar bij elkaar komt, van elkaar leert en de nieuwste inzichten uit het onderzoek deelt. Ook krijg je een financiële vergoeding om de geïnvesteerde uren te dekken.

Meer info en aanmelden

Wil jij meer weten over een optimale samenwerking van kindprofessionals en wat dat betekent voor de ontwikkeling van kinderen? Doe dan mee aan dit project! Neem voor meer informatie contact op met Ruben Fukkink via r.g.fukkink@hva.nl, Annelies Kassenberg via a.kassenberg@pl.hanze.nl of Trynke Keuning t.keuning@kpz.nl.

Voor meer informatie kun je hier kijken >>

Het Sectorrapport Kinderopvang Jaarcijfers 2021 van het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang staat weer online! In dit rapport vind je een objectieve en onafhankelijke weergave van de financiële ontwikkeling van de sector kinderopvang. De hoofdconclusie: de sector staat voor grote uitdagingen >>

Bron: BMK

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.