Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe cao MKMB Kinderopvang voor medewerkers van BVOK-leden

Nu er geen cao Kinderopvang is per 1 januari 2023 en BVOK niet werd toegelaten aan de onderhandelingstafel, heeft de BVOK ervoor gekozen om haar eigen cao MKMB Kinderopvang open te breken en te verlengen tot 31 december 2024. Deze week is het onderhandelingsresultaat voorgelegd en leden hebben tijdens de Algemene Vergadering unaniem voor gestemd.
cao
thodonal / stock.adobe.com

Medewerkers van BVOK-leden krijgen in twee jaar tijd een loonsverhoging van gemiddeld 11 procent. Op 1 januari 2023 vindt de eerste stijging plaats van € 115,- bruto per maand én een 1,25 procent verhoging (totaal ca. 5,75 procent). Op 1 januari 2024 is er een stijging van loonschalen met 3 procent en op 1 mei 2024 nog eens met 1,5 procent. Ook wordt in 2024 de eindejaarsuitkering verhoogd van 3 procent naar maximaal 4 procent. Door deze loonsverhogingen, de verlaging van de belastingschalen en de compensatie van de energietarieven door de overheid, blijft de koopkracht redelijk in stand meldt de BVOK in een persbericht. De nettolonen stijgen per 1 januari vermoedelijk met 6 tot 8 procent, naast de compensatie.

Medewerkers verbinden

Eén van de doelen in de cao MKMB Kinderopvang is het motiveren van medewerkers om zich te binden aan de kinderopvangorganisatie. Zo zal de 40-urige werkweek weer ingevoerd worden, waardoor de verdiencapaciteit van medewerkers in de kinderopvang wordt vergroot en de mogelijkheid om meer te werken – op vrijwillige basis – wordt vereenvoudigd. De eindejaarsuitkering wordt verhoogd naar 4 procent en wordt gekoppeld aan een resultaatafhankelijke beloning die werkgevers samen met hun OR of PVT vorm kunnen geven. Ook is er meer ruimte voor het toepassen van functiedifferentiatie en het versoepelen van de diplomaeisen, waardoor een grotere doelgroep weer beschikbaar komt voor de kinderopvang.

Zzp’ers

De minister is binnen haar mogelijkheden aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de inzet van zzp’ers te beperken. In de cao MKMB Kinderopvang worden aanvullende (diploma)eisen gesteld aan het mogen inzetten van een zzp’er. Zo moet een zzp’er in het bezit zijn van EHBO/BHV, stagebegeleiding, taaltoets, indien noodzakelijk babyspecialisatie en VVE. Ook is er in de cao – conform de uitgangspunten van de SER en de ACM – een minimumuurtarief van € 30,- en maximum uurtarief van € 45,- afgesproken.

Rust in de sector

BVOK streeft naar eigen zeggen naar rust in de sector. Zij hoopt met een tweejarige cao duidelijkheid te kunnen geven aan ondernemers en werknemers.

Ondertussen is de (andere) cao Kinderopvang nog altijd niet rond. Werkgeverspartijen BMK en BK hebben gezamenlijk een flyer gemaakt, waarin hun eindbod voor een nieuwe cao Kinderopvang wordt toegelicht. Daarin wordt onder meer uitgelegd hoe de salarisverhoging is opgebouwd en waarom er wordt gekozen voor een looptijd van twee jaar. Ook willen de partijen een extra beloning van 300 euro voor alle medewerkers in de kinderopvang. Lees hier meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.