Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kwaliteitseisen per 1 juli aangepast: wat gaat er veranderen?

Om de druk op de kinderopvangsector te verlichten, worden twee kwaliteitseisen versoepeld: het vaste-gezichtencriterium en de drie-uursregeling. Betekenen de versoepelingen dat we inleveren op kwaliteit? Of komt het de sector juist ten goede? We vragen het aan branchepartijen.
kwaliteitseisen-per-1-juli-aangepast-wat-gaat-er-veranderen
Robert Kneschke / Fotolia

De

Registreren

1 REACTIE

  1. Door de nieuwe regels gaat de werkdruk juist niet omlaag. Ik denk dat het nog erger wordt. Ik ben dan ook bang dat er nog meer mensen gaan lopen.
    Vaste gezichten zijn juist zo belangrijk voor de kinderen. Er worden steeds meer potentiële collega’s aangenomen die nog helemaal geen cursussen hebben, geen taal cursus, geen vve, geen focus op baby’s, noem het maar op. Dat betekent dat telkens de vaste gezichten (vooral van de babygroep) geswiched worden met de nieuwe flex, omdat de flex aangenomen wordt en nog geen juiste opleidingen heeft. Dat zorgt voor heel veel onrust bij de kinderen en bij de collega’s. Ze moeten ook niet koste wat kost de groepen open houden. Wat niet gaat, gaat niet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.