Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Corina Hülsman – Op naar 2020

De kinderopvang is in beweging. De aanloop naar 2018 wordt een spannende tijd, waarbij we als sector hopelijk meer duidelijkheid krijgen over hoe we handen en voeten moeten gaan geven aan de invulling van de plannen voor het IKK akkoord (Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang). Daarnaast is er een duidelijke flirt te zien met het onderwijs en soms zijn er zelfs al trouwplannen. Er zijn prachtige mogelijkheden voor samenwerking in de doorgaande lijn, waarbij met name veel winst te behalen valt voor de vier- tot zesjarigen.
Corina Hülsman-KinderRijk.jpg
Als kwaliteitsmedewerker houdt het in dat ik hardop mee zal gaan denken met de implementatie van de IKK-plannen.

Denk aan maatwerk voor deze leeftijdscategorie. Vierjarigen zijn nog niet leerplichtig, maar er is binnen het huidige dagprogramma en vorm van kinderdagverblijven ook geen plek meer voor ze. Hoe heerlijk zou het zijn als die overgang naar school wat geleidelijker kan! Waarbij een driejarige die al heel erg toe is aan ‘meer’ alvast kan gaan snuffelen in de kleuterklas en een vierjarige nog even kan blijven bij de peuters waar hij/zij zich nog prettiger voelt, of alleen in de middag. Kindgericht!

KinderRijk heeft net haar meerjarenbeleid gepresenteerd. De plannen voor 2017 – 2020. Fit for the future, is het thema. We hebben al een aantal integrale kindcentra, prachtige pioniers waar hele mooie dingen gebeuren. Daar willen we er meer van. Of in een andere vorm samenwerking met onderwijs. Dat vraagt wel het een en ander van de organisatie als geheel en de medewerkers in het bijzonder. Over de schutting van je eigen sector heen durven kijken. Met trots de expertise die we hebben uitdragen naar de onderwijspartners. Open staan voor nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Assertief zijn en blijven over de pedagogische kwaliteit, die boven alles moet blijven staan. Uitgaan van een gezamenlijke kindvisie waar zowel KinderRijk als het onderwijs zich thuis voelt.

‘Wat doe ik om mijn kennis actueel te houden? Wat is er mogelijk aan bijscholing of misschien zelfs omscholing?’

Persoonlijk betrek ik het motto ook rechtstreeks op mijzelf. Ben ik ‘fit for the future’? Als kwaliteitsmedewerker houdt het in dat ik hardop mee zal gaan denken met de implementatie van de IKK-plannen. Gevraagd en ongevraagd advies. Wanneer ik het nog persoonlijker maak, is het ook goed om eens in de zoveel tijd eens stil te staan bij mijn eigen loopbaan. Vind ik het nog leuk? Wat doe ik om mijn kennis actueel te houden? Wat is er mogelijk aan bijscholing of misschien zelfs omscholing? Kan ik werken met alle nieuwste technologieën? Wat kan ik leren van mijn collega’s en wat kan ik zelf bijdragen aan de kennis van anderen?

2020. Dat klinkt bijna als science fiction. Ik heb er zin in.

De vorige keer had Corina Hülsman nogal last van beroepsdeformatie. Een kwaliteitsmedewerker die op zoek gaat naar kinderopvang voor haar eigen zoontje. Als dat maar goed gaat……. Lees deze blog

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.