Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vereniging van EVC-aanbieders benoemt bestuur

Op 14 januari heeft de Vereniging van EVC-aanbieders het definitieve bestuur benoemd. De vereniging is opgericht als krachtige gesprekspartner voor overheid, brancheorganisaties en andere partijen die EVC willen inzetten voor de waardering van medewerkers tot snellere en bredere inzetbaarheid op de arbeidsmarkt.
evc-bestuur benoemd
kues1 / stock.adobe.com

Op de ledenvergadering van 14 januari is met algemene stemmen het nieuwe bestuur van de Vereniging van EVC-aanbieders verkozen. Als onafhankelijk voorzitter is verkozen Johan van Dam, in het dagelijks leven adviseur van ondernemersvereniging FME. Als secretaris is verkozen Klaas Hoeksema van EVC-aanbieder Vigor. Als penningmeester is verkozen Joyce Bouwknegt van EVC-aanbieder Jeugdprofessionals Nederland.

Over de vereniging

De Vereniging van EVC-aanbieders vertegenwoordigt inmiddels ongeveer zeventig procent van alle door het Nationaal Kenniscentrum EVC erkende EVC-aanbieders in Nederland en het Caribisch gebied. De Vereniging kent de volgende doelstellingen en uitgangspunten:

  • Het versterken en duurzaam (toekomstbestendig) maken van het huidige EVC-stelsel.
  • Het versterken van de rol van de gezamenlijke EVC-aanbieders binnen het EVC-stelsel.
  • Eensgezind naar het maatschappelijke speelveld optreden.
  • Schaalvoordeel door gemeenschappelijke voorzieningen realiseren.

De Vereniging is daarnaast een kwaliteitskeurmerk, en alle aangesloten EVC-aanbieders zijn te vinden op verenigingvanevcaanbieders.nl.

Over het EVC-ervaringscertificaat

Iedereen die werkt, leert bij en ontwikkelt zich. Daardoor worden professionals steeds beter en kunnen ze steeds meer. Ook zijn ze steeds meer waard. Het EVC-ervaringscertificaat is het keiharde bewijs van iemands vakbekwaamheid en werk- en denkniveau. EVC staat voor ‘erkenning verworven competenties’. Een ervaringscertificaat zet wat mensen kunnen zwart op wit. Zo tillen werkgevers hun organisatie naar een hoger niveau via de meest logische weg: via de medewerkers.

Goed nieuws voor kinderopvangorganisaties en (aanstaande) medewerkers in de kinderopvang: de EVC-branchestandaard Startbekwame pedagogisch medewerkers is goedgekeurd door het Nationaal Kenniscentrum EVC. Op deze manier krijgen meer mensen de mogelijkheid om in de kinderopvang te werken, zonder opleidingsachtergrond tot pedagogisch medewerker. Lees hier meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.