Tekort aan aanwas afgestudeerde pm’ers nekt kinderopvang

Opnieuw is het personeelstekort in de kinderopvang een bron van nieuws: de wachtlijsten worden weer net zo lang als vóór de economische crisis en genoeg personeel om de vraag aan te kunnen is er niet. Gjalt Jellesma (BOinK): ‘Er komen simpelweg te weinig pedagogische medewerkers van de opleiding.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

Alle nieuwsmedia kopten dezelfde zorgwekkende zin: de wachtlijsten in de kinderopvang lopen op tot een jaar. De wachtlijsten zijn weer net zo lang als vóór de crisis. Niet zo gek ook met een groei van 62.000 kinderen in een jaar. In het eerste kwartaal van 2018 gingen er in totaal 840.000 kinderen naar de kinderopvang, waar dat in 2017 nog 778.000 kinderen waren.

Aanwas nieuwe studenten

Waar vooral de per 1 januari 2019 geldende nieuwe beroepskracht-kindratio voor babygroepen in verband wordt gebracht met het groeiende personeelstekort in de kinderopvang, is er volgens Gjalt Jellesma, voorzitter van ouderbelangenvereniging BOinK, een

0
3654

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.