Tekort aan goede pedagogisch medewerkers nu overal voelbaar

Er is een tekort aan goede pedagogisch medewerkers. Dit probleem speelt zich niet alleen af in Amsterdam, ook in Den Haag en Rotterdam. We vroegen grote kinderopvangaanbieders uit die steden KindeRdam en 2Samen of ze in de problemen komen en wat zij doen om huidig personeel binnenboord te houden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: iStock

Bij kinderopvangorganisastie 2Samen in Den Haag merken ze vooral dat vacatures in de bso lastig in te vullen zijn. Het gaat hier om kleine contracten van rond de 14 uur. Deze vacatures staan soms wel zes maanden open. Bij kinderopvangorganisatie KindeRdam herkennen ze ook het tekort van met name pedagogisch medewerkers, maar dit kunnen ze vooralsnog invullen met flexmedewerkers.

Meer uren

Eerder deze week uitte TintelTuin-directeur Cor Schuurman (Amsterdam) zijn zorgen over het personeelstekort in de kinderopvang en de druk die daardoor oploopt bij de huidige medewerkers. Zij moeten soms extra uren en dagen werken omdat er geen nieuw personeel

0
2660

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.