Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spring diplomeert alle pm’ers voor VVE

Spring

Kinderopvangorganisatie Spring uit Helmond heeft al haar pedagogisch medewerkers van peuterspeelzalen en kinderdagverblijf gecertificeerd om met VVE-programma’s te werken. De ruim 90 medewerkers volgden een tweejarig traject voor de methode Piramide of Startblokken. De gemeenten Helmond en Deurne financierden het traject.

Alle pedagogisch medewerkers
Het is in de kinderopvang niet vanzelfsprekend dat een organisatie alle pedagogisch medewerkers certificeert om te werken met VVE. Dit zegt ook beleidsmedewerker in Helmond Diana Wams: ‘In veel gemeenten moeten een paar medewerkers op een locatie de VVE-methode uitdragen. In Helmond zijn álle medewerkers hierop ingespeeld, ook op de kinderdagverblijven.’

Verschillende VVE-programma’s
Binnen Spring wordt gewerkt met verschillende VVE-programma’s omdat de gemeente en de keuze voor het VVE-programma overlaat aan de basisschool of kinderopvangorganisatie zelf. Op de Springlocaties in Deurne wordt bijvoorbeeld gewerkt met Uk & Puk. De pedagogisch medewerkers van deze locaties zijn ook gecertificeerd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.