Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

RIVM onderzoekt mogelijkheid Gezonde Kinderopvang

Na de Gezonde School wil het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de komende maanden gaan onderzoeken of het gezondheidsvignet ook iets is voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Als de uitslag positief is, kan dit initiatief in 2015 worden gestart.
RIVM onderzoekt mogelijkheid Gezonde Kinderopvang
Foto: ANP Photo

Een

Registreren

10 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Vlaming, neem eens een kijkje op deze site…alvorens te oordelen.
  Gastouders hoeven inderdaad niet af te wachten, alleen is het zo jammer dat weer de gastouderopvang niet wordt betrokken in plannen.
  Gastouders mogen hun eigen beleid voeren, mits zij aan de Wettelijke eisen blijven voldoen,. Het zijn de bureaus die zich zouden moeten conformeren aan, als een gastouder een koppeling komt onderbrengen.
  Er zijn gastouders die biologische voeding aanbieden, om maar even een zijstraat te noemen.
  Het zou eens zo fijn zijn als de gastouder als een eigen identiteit wordt gezien en niet constant afhankelijk wordt gemaakt van gastouderbureaus en er een machtsspelletje van maken….

 3. Gastouders worden geacht het beleid van gastouderbureau’s te volgen en niet een eigen beleid te voeren. Dus eigenlijk is de roep niet om gastouders te betrekken, maar de gastouderbureaus’s. Zo gek vind ik die roep eigenlijk niet….Er kunnen op die plek inderdaad ook heel veel kinderen worden bereikt.

 4. Gastouders leveren al een prima bijdrage door de richtlijnen van het Voedingsscentrum te volgen.
  Net zoals vele zaken, wordt de gastouder niet betrokken in zeer belangrijke zaken en dan te bedenken dat er in Nederland via gastouderopvang vele kinderen bereikt kunnen worden….shame…

 5. Het lijkt me heel goed als dit vignet er komt. Kern Kinderopvang Randstad heeft nu al 3 jaar een aangepast voedings- en beweegbeleid, gericht op gezondheid voor kinderen tussen de 0-13. De bovenstaande thema’s leven wel degelijk in kinderopvangland. Bovendien is een stimulans ter bevordering van gezond gedrag natuurlijk onmisbaar voor alle kinderen, dus ook in de kinderopvang!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.