Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prokino start combigroep voor kinderen met zorgvraag

Kinderopvangorganisatie Prokino Harderwijk-Ermelo brengt kinderen met en zonder een zorgvraag van 0 tot 5 jaar samen in één groep. Op de groep werken pedagogisch medewerkers van Prokino samen met zorgspecialisten van zorgorganisatie Careander.
Prokino start combigroep voor kinderen met zorgvraag
Foto: ANP

De groep wordt gestart op kinderopvanglocatie De Kleine Wereld in Harderwijk. Met de groep willen Kinderopvang Prokino en zorgorganisatie Careander hun samenwerking versterken. Zo komen de kinderen met een zorgvraag in contact met kinderen die dat niet hebben, en andersom.

Zorgconsulent

In de kinderopvang bestaan meer plusgroepen voor zorgkinderen, maar meestal zijn dit aparte groepen of vallen ze onder speciale medische kinderopvang. Prokino kiest er juist bewust voor om de kinderen met elkaar in contact te brengen in dezelfde groep. Niet alleen de kinderen zijn divers, ook het team dat de groep begeleidt heeft een verschillende achtergrond. Pedagogisch medewerkers werken samen met zorgspecialisten. Verder is er een speciale zorgconsulent aan de groep verbonden.

Opening

De visie van groep is: ‘Gewoon waar mogelijk, speciaal waar nodig’. De opening van de groep die ‘De Zeehondjes’ gaat heten, wordt op 18 november verricht door wethouder Teeninga van Harderwijk. Ouders kunnen hun kind voor de groep aanmelden via het zorgloket van Careander.

‘Labels zeggen meer over de maatschappij dan over de kinderen’, vinden de initiatiefnemers van de campagne ‘Gun kinderen hun eigen label’. Steeds meer kinderen krijgen een label opgeplakt. De campagne moet volwassenen bewust maken van de keerzijde van het overmatig gebruik van labels. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.