Pm’ers worden weggekaapt door concurrent

Meer uren, direct een vast contract, je eigen kind mee op de groep of je studieschuld afbetaald; Pedagogisch medewerkers die in dienst zijn van een kinderopvangorganisatie krijgen steeds vaker aanbiedingen van concurrenten in hun inbox of social media. Dit tot ergernis van andere ondernemers. ‘Het mag wettelijk, maar het is niet bepaald chique.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Fotolia

Het water staat sommige kinderopvangondernemers blijkbaar aan de lippen. Er is te weinig geschikt personeel te vinden in de kinderopvang. Met het vooruitzicht dat er vanaf 1 januari 2019 minstens 2500 extra babyleidsters nodig zijn, benaderen sommige ondernemers/managers pedagogisch medewerkers die eigenlijk al “bezet” zijn.

Extra taken

Dat laatste leidt tot ergernis,  bijvoorbeeld bij Ramon Rikken, eigenaar van kinderdagverblijf Bloem in Amsterdam. Hij ervaart dat beloofde extra’s ook nog eens niet worden nagekomen. ‘Mensen worden benaderd via Linkedin en er worden mooie beloftes gedaan, bijvoorbeeld dat ze straks misschien wel extra taken krijgen, zoals leidinggeven etc. Maar als ze dan

0
3316

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.