Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Personeelstekort kinderopvang opgelost als 1 op 5 medewerkers 7 uur per week extra werkt’

Frida Noordzij
Het personeelstekort in de kinderopvang zou volledig zijn opgelost, als een op de vijf medewerkers 7 uur per week meer zou gaan werken. Dat heeft ING Research berekend. Een financiële bonus uitkeren aan pedagogisch professionals die meer uren gaan werken, is volgens de onderzoekers een "kansrijke" optie om de tekorten te verkleinen.
personeelstekort-kinderopvang-opgelost-als-1-op-5-medewerkers-7-uur-per-week-extra-werkt
iStock

Dat meldt het ANP.

Gemiddeld werken medewerkers in de kinderopvang 26 uur per week. Uit een eerder onderzoek van de branche kwam naar voren dat bijna een kwart van de hen wel meer zou willen werken, maar weer werken moet ook meer lonen. ‘Tot nu toe heeft slechts een beperkt deel van de kinderopvang een financiële beloning op extra werken gezet’, constateert de bank.

Betere arbeidsvoorwaarden nodig

Daarnaast zouden de arbeidsvoorwaarden ook beter kunnen, zo maakt het rapport duidelijk. Medewerkers in de kinderopvang verdienen gemiddeld meer dan verzorgenden, die ook een opleiding op mbo-niveau 3 hebben gedaan, maar minder dan onderwijsassistenten. ‘Het onderwijs kent daarnaast veel meer vakantiedagen dan de kinderopvang. Dit bemoeilijkt het werven van personeel’, aldus ING Research.

Lager tarief op woensdag en vrijdag

Financiële prikkels kunnen ook aan de kant van ouders verschil maken. Zo opperen de onderzoekers om op woensdag en vrijdag met lagere tarieven te rekenen. Op die dagen is er minder vraag naar kinderopvang. ‘Wanneer meer basisscholen een lesrooster met vijf gelijke dagen invoeren kan dit effect nog worden versterkt’, voegen ze eraan toe.

Extra hulp op de groep

‘Verder zou een deel van het administratieve en huishoudelijke werk in de kinderopvang wellicht gedaan kunnen worden door lager geschoold personeel. Dat maakt voor de pedagogisch professionals het werk aantrekkelijker en het komt de kwaliteit van de opvang ten goede doordat zij kinderen meer aandacht kunnen geven’, klinkt het.

Bekijk het ING-rapport ‘Alleen totaalaanpak personeelsschaarste verlicht groeipijnen kinderopvang’ >>

Cao kinderopvang

Ondertussen lopen de cao-onderhandelingen tussen werkgevers- en werknemerspartijen in de kinderopvang vast, omdat de FNV zegt niet akkoord te kunnen gaan met het eindbod van de BK en BMK van een loonstijging van ruim 10 procent. ‘Als er geen goed loonbod ligt, dan hoeven we over andere zaken ook niet verder te praten’, zegt Deddy Dorenbos, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.