Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeel gezocht: opnieuw verruiming kwalificatie-eis

Opnieuw goed nieuws in de strijd tegen de enorme personeelstekorten in de kinderopvang: er zijn (wederom) nieuwe diploma’s toegevoegd aan de diplomalijsten.
werk kinderopvang
© Monkey Business / stock.adobe.com

De cao-tafel heeft besloten tot opname van een aantal diploma’s in verschillende lijsten voor de functies van pedagogisch medewerker en pedagogisch beleidsmedewerker/coach. Ook besloot zij deze aanvullingen ook te verwerken in de tijdelijke verruiming van de kwalificatie-eis pedagogisch medewerker, in de diplomalijsten A3 en A4. Deze tussentijdse besluiten zullen opgenomen worden in de eerstvolgende wijziging van de cao Kinderopvang.

EVC-branchecertificaat goedgekeurd

Onlangs is al het EVC-branchecertificaat Startbekwame pedagogisch medewerker toegevoegd aan de kwalificatie-eis van pedagogisch medewerker. Kandidaten die graag in de kinderopvang willen werken en relevante praktijkervaring hebben, maar niet beschikken over de juiste opleiding, kunnen via dit EVC-traject de competenties aantonen van de Startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang. Op deze manier krijgen meer mensen de mogelijkheid om in de kinderopvang te werken, zonder opleidingsachtergrond tot pedagogisch medewerker.

Diplomacheck

Benieuwd of je diploma of het diploma van een sollicitant geschikt is om te werken in de kinderopvang en of er eventueel aanvullende scholing nodig is? Op Kinderopvang werkt! lees je meer over de kwalificatie-eis van pedagogisch medewerker. Ook vind je er de handige diplomacheck, om te kijken of je met jouw diploma aan de slag kunt in de kinderopvang of dat je eventueel aanvullende scholing nodig hebt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.