Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders met peuters gezocht voor onderzoek

Hoe denken beide ouders over opvoeding en over het gedrag en temperament van hun peuter? Op die vraag willen onderzoekers van de Universiteit Utrecht een antwoord. Met de vergaarde kennis willen zij bestaande opvoedmethodes verbeteren.
AdobeStock

Het onderzoeksteam van de afdeling Orthopedagogiek zoekt 75 gezinnen, vader én moeder, die beiden mee willen doen aan het onderzoek. Gezocht wordt naar ouders die een kind hebben tussen de 2 en 4 jaar oud.

Opvoeding door vaders

‘Met ons onderzoek willen wij kijken hoe ouders denken over opvoeding en over het gedrag en temperament van hun peuter’, meldt de Universiteit Utrecht. ‘Vooral naar opvoeding door vaders van peuters is nog maar heel weinig onderzoek gedaan. We zijn daarom op zoek naar zowel vaders als moeders die beiden willen meedoen.’ De kennis die het onderzoeksteam opdoet over het opvoeden van peuters, is belangrijk voor de verbetering van bestaande methodes om ouders en peuters, die dat nodig hebben, te helpen.

Onderzoek

Het onderzoek bestaat uit het invullen van een online vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 60 minuten. De vragenlijst bevat vragen over de ouders, hoe zij de peuter opvoeden, hoe zij het gedrag en temperament van hun kind zien en hoe zij denken dat de partner opvoedt. Ook wordt de ouders gevraagd vier cognitieve taakjes uit te voeren, die ongeveer 15 minuten duren. Gezinnen die meedoen maken kans op een cadeaukaart van 25 euro. Klik hier voor meer informatie over het onderzoek. Meedoen aan het onderzoek? Klik dan hier voor de online vragenlijst >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.