Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Onderzoek naar geïntegreerd toezicht brede scholen

PGV Nederland (voorheen GGD Nederland) en de Inspectie voor het Onderwijs willen een gezamenlijk toezichtkader voor geïntegreerde voorzieningen voor kinderopvang en onderwijs. Dit jaar onderzoeken ze de mogelijkheden daarvoor. Als het aan de Kamer ligt, wordt het gezamenlijke toezichtkader in de eerste helft van 2015 ingevoerd. Dit schrijft minister Asscher in een brief.
Onderzoek naar geïntegreerd toezicht brede scholen
Foto: ANP

Voor

Registreren

5 REACTIES

 1. @mb bosma: ik denk dat er zowel in de kinderopvang als in het onderwijs prima leiders te vinden zijn. Het is volgens mij niet zo dat de ene sector betere kwaliteit of leiders biedt dan de andere sector.
  Of vindt u dat wel?
  Ik denk dat het het meest praktisch is als het onder een school komt te vallen. Wanneer je spreekt van 1 aansturing, ga je er al van uit dat kinderopvang en onderwijs twee verschillende zaken blijven.
  Ik ben van mening dat dit onderscheid moet verdwijnen. Ik zie dat zowel kinderopvang als onderwijs door een school geleverd zouden kunnen worden. Met enkele aanpassingen zou dit gerealiseerd kunnen worden.
  Maar dat is mijn persoonlijke mening. Beroepsmatig hoop ik echter niet dat dit zal gaan gebeuren, want dan komen we misschien nog wel zonder werk te zitten. 😉

 2. Lees alle reacties
 3. beste Bosma, ben het zeker met je eens…ik zie dit ook nog niet gebeuren met dit kabinet! Ik betwijfel zelfs of het ooit gebeurd omdat er wel heel veel privatengeld in de kinderopvang zit! Vraag me zelfs af als de PVDA aan de macht komt met een linke coalitie of het dan wel gebeurd….is toch lastig…iets wat je eenmaal een bepaalde kant hebt opgeduwd duw je niet zomaar terug….

 4. @i.a. ezel die conclusie is wel heel kort door de bocht.
  Het is van belang bij een IKC dat er één aansturing komt. Het maakt niet uit wie dat doet. Dus waarom dit direct aan het bestuur van een school te geven lijkt me veel te snel. Kijk naar wie dit het beste kan. Kijk naar kwaliteit en leiderschap. In de kinderopvang werken heel veel capabele leiders die heel goed ene IKC kunnen aansturen. Niet elke directeur van een basisschool is in staat een IKC te leiden.
  PS Kom uit de anonimiteit en verder je naam eens 🙂
  @R.A.P Peeters, je stipt een belangrijk punt aan die bij veel ondernemers spelen die actief bezig zijn met de vorming van een IKC.
  Andersom geldt dit ook. Geen onderwijs geld naar kinderopvang. Het wordt een hele uitdaging hier een oplossing voor te vinden. De kinderopvang echt een basisvoorziening maken zoals we ook in het buitenland kennen zie ik met dit kabinet niet gebeuren. Dat is echt lange termijn met nog heel veel hobbels te nemen.

 5. wat volgens mij eerst moet worden opgelost is hoe we de commerciële kinderopvang omturnen naar een basisvoorziening. Hoe krijgen we het privatengeld uit de sector zonder dat de ondernemers de dupe worden! Willen we echt een integraal aanbod dan moet onderwijs en kinderopvang echt samengaan, ook bestuurlijk! Dit kan alleen maar als er een oplossing gevonden wordt voor het private geld want dit ‘verdampt’ als we het zomaar naar onderwijs laten schuiven….dit accepteren de ondernemers nooit (en terecht). Aangezien we nu een VVD kabinet hebben gaat het voorlopig ook niet gebeuren en blijven we aanmodderen met allemaal tussenoplossingen en constructies die leiden tot meer en meer administratie en gedoe!!!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.