Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw Babylab onderzoekt babybrein

Nieuw Babylab onderzoekt babybrein

De Universiteit van Tilburg heeft op 10 mei haar Babylab geopend. Hier wordt uitvoerig onderzoek gedaan naar de hersenontwikkeling van jonge kinderen tot ongeveer drie jaar. Drie breinonderzoeken gaan direct al van start.

De plannen
Het eerste onderzoek richt zich op het verband tussen emoties van zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap en de ontwikkeling van de baby in het eerste jaar. Het tweede onderzoek maakt deel uit van de ABC-studie waarin wordt samengewerkt met de GGD Amsterdam en het Academisch Centrum Amsterdam. In deze studie worden 8000 baby’s vanaf de geboorte gedurende vijf jaar gevolgd. De derde studie richt zich op de cognitieve ontwikkeling van oudere kinderen.

Internationale samenwerking
In het Babylab wordt onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van het brein bij gezonde kinderen en kinderen met potentiële ontwikkelingsproblemen. Door middel van twee methodes (EEG en ERP) wordt onderzocht wat van invloed kan zijn op de (brein)ontwikkeling van jonge kinderen. De Universiteit gaat hierbij Internationaal samenwerken met soortgelijke onderzoeks-faculteiten in Hongarije, Finland en Engeland.

Lees hier meer over het Babylab >>