Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Niet-flexibele babyleidster zit thuis: ‘Er is een schrijnend tekort, maar voor medewerkers als ik is geen plek’

Hart voor kinderen, ruim twintig jaar ervaring als babyleidster en tien uur per dag beschikbaar om te werken, maar toch geen vast contract krijgen in de kinderopvang. Het overkwam Sanne. Door de openingstijden van de bso van haar kinderen, kan ze de groep niet openen of sluiten en dat maakt haar een niet-flexibele werknemer. Sinds twee jaar zit ze thuis. ‘Ik heb altijd met plezier gewerkt, maar nu ik zelf als moeder gebonden ben aan bso-tijden kan ik nergens terecht.’
niet-flexibele-babyleidster-zit-thuis-er-is-een-schrijnend-tekort-maar-voor-mensen-als-ik-is-er-geen-plek
Pict Rider / Getty Images / iStock

Aantrekkelijke

Registreren

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Bij ons kinderdagverblijf, de Orchidee in Amsterdam zouden er wel mogelijkheden voor zijn? Voor sommige is het ook niet mogelijk door de (strenge) wet en regelgeving die door werkgevers niet overschreden mag worden. Het is de overheid die hier niet flexibel in is, waar de werkgever naar moet handelen.

  3. Het lijkt alsof er maar 1soort flexibiliteit is en dat is die de werkgever wil. Om het van een andere kant te bekijken. Vaste werkdagen, flexibel op locaties, zien werkgever helaas niet als flexibel en toch is dit voor sommige mensen beter te combineren of beter voor gezondheid.

    Jammer dat er niet zo gekeken wordt, want nu vraag je je wel eens af hoe nijpend is het tekort als je niet flexibel wilt kijken naar je werknemers.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.