Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Moet je als kinderopvang ongevaccineerde kinderen kunnen weigeren?

Een uitbraak van mazelen gaat al in enkele Europese landen rond. Kinkhoest stevent in Nederland af op een nieuwe epidemie, lieten kinderartsen begin februari weten. Beide ziektes zijn te voorkomen omdat ze in het Rijksvaccinatieprogramma zitten. Maar de vaccinatiegraad daalt gestaag onder kinderen. Hoe ga je daarmee om in je kinderopvangorganisatie? ‘Wij zetten in op de relatie met ouders om ze goed te informeren over de ziektes en wat je kunt doen.’
Baby met mazelen
Foto: Prostock-studio / Stock.adobe.com

Kinderziektes

Premium

Wil je dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Het zou enorm helpen als de GGD wijzer ( en de huisartsen) niet bij alle ziektes zeggen dat kinderen gewoon naar de opvang of school mogen.
   Zieke kinderen horen niet in een groep, die hebben recht op rust en individuele aandacht. En hiermee beperk je ook meteen het aantal besmettingen.

  2. Lees alle reacties
  3. Niet vaccineren is een vrije keuze. Klanten accepteren ook. Je mag er naar vragen, en je hoeft het niet te vertellen.
   Iedereen moet er mee doen wat hij of zij wil, maar zo’n opmerking van een Rijksvaccinatieprogrammamanager over het ontzeggen van zorg, dat zou niet moeten kunnen.
   Kinderopvang heeft wellicht iets weg van zorg, maar dat is het niet. Als het nou om een medisch kinderdagverblijf zou gaan…

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.