Amsterdams actieplan voor personeelstekort

Met een eigen actieplan wil de Amsterdamse kinderopvang-branche samen met de gemeente en opleiders werken aan een oplossing voor de toenemende arbeidskrapte in de hoofdstad. Actie en praktisch denken is nu geboden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Adobestock

De personeelstekorten in de kinderopvang zijn de laatste maanden met regelmaat onderwerp van discussie. In het minst gunstige geval zijn er over een aantal jaren 9.500 extra pedagogisch medewerkers nodig in de kinderopvang, blijkt uit het rapport AZW Actueel (januari 2018) van het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn. Alleen al vanwege de nieuwe bkr op de babygroepen zijn er naar schatting volgend jaar zo’n 2.500 extra pedagogisch medewerkers nodig.

Ook in Amsterdam worden deze tekorten gevoeld en volgend jaar zullen de tekorten toenemen als niet op tijd actie wordt ondernomen. Om voldoende medewerkers te vinden én te koppelen aan de

0
131

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.