Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ludens zegt contracten op: ‘Oudste bso-kinderen niet meer welkom’

Vanwege het gebrek aan personeel zegt Kinderopvang Ludens in Utrecht contracten met ouders op: de oudste, meest zelfstandige kinderen zijn na de zomervakantie niet meer welkom. Eerder deze maand nam de organisatie al maatregelen om het opzeggen van contracten juist te kunnen voorkomen, maar dat mocht niet baten.
ludens-zegt-contracten-op-oudste-bso-kinderen-niet-meer-welkom
vejaa / Getty Images / iStock

Dat meldt De Gelderlander.

In een brief aan de ouders van kinderen laat Ludens weten: ‘We hebben jullie als ouders gevraagd om actief mee te denken en wellicht minder opvang af te nemen. Een aantal ouders heeft daar gehoor aan gegeven. We zijn hen daar zeer dankbaar voor. Helaas heeft dit niet kunnen voorkomen dat we nu toch een aantal verdergaande maatregelen moeten doorvoeren.’

Beëindiging bso-contracten

Eén zo’n vergaande maatregel is dat de bso’s niet meer aan alle kinderen opvang kunnen blijven bieden. Contracten voor de oudste, meest zelfstandige kinderen worden voor het nieuwe schooljaar beëindigd. Ludens zegt dat ouders hierover persoonlijk zijn geïnformeerd. Voor ouders die geen bericht hebben gehad, betekent het hun kind op de bso kan blijven, staat in een brief aan de ouders.

‘Sluitingscarrousel’

Twee weken geleden zei Ludens al met een zogenoemde ‘sluitingscarrousel’ te gaan werken in juli en augustus. “Dat betekent dat wij volgens een rooster groepen sluiten. Op deze manier weet je vooraf waar je als ouders aan toe bent en ben je in de gelegenheid om alternatieve opvang te regelen.”

Ska Kinderopvang

Ludens wilde met deze maatregel juist voorkomen dat er eenzijdig contracten met ouders opgezegd moesten worden, zoals bij Ska Kinderopvang in Amersfoort. Laatst genoemde kondigde ook deze maand al aan noodgedwongen contracten met ouders te moeten ontbinden, omdat de organisatie niet langer de roosters rond krijgt vanwege het tekort aan personeel.
Een moeilijk, maar niet te voorkomen besluit, liet de Ska-directie eerder al aan het AD weten. ‘Elke beëindiging is er een te veel’, zei directeur-bestuurder Louise Joosten.
Ouders willen juridische stappen ondernemen tegen Ska Kinderopvang, nadat laatstgenoemde per september 2022 eenzijdig contracten met ouders moet opzeggen vanwege het personeelstekort. ‘We willen dat de opzeggingen teruggedraaid worden.’ Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.