Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Liever overname kinderopvang dan ouderinitiatief

Een initiatief van ouders om de kinderopvang in Brede School Waluwe in Zaltbommel over te nemen, heeft het niet gered. De verhuurder (Woonlinie) en de gemeente zien liever dat kinderopvangorganisatie Kanteel de opvang voortzet. Kanteel kan volgens de instanties meer continuïteit bieden en heeft meer ervaring met participeren binnen een brede school.
Liever overname kinderopvang dan ouderinitiatief
Foto: ANP

Binnen Brede School Waluwe zit zowel dagopvang als buitenschoolse opvang: kinderdagverblijf Koters & Co en bso Move Kids. Tot voor kort waren het Estro-locaties, maar omdat Estro failliet ging en de locaties niet pasten binnen de plannen van de nieuwe eigenaar Smallsteps, werd gevreesd voor sluiting.

Ouders

Al snel maakte een groep ouders bekend dat zij de kinderopvang binnen de brede school wel wilden overnemen. Zoiets komt de laatste tijd wel vaker voor. Zo is er in Emmen ook een bso (BSO Huize Hopsasa) van Estro op een ouder overgegaan, ondanks de interesse van een lokale kinderopvangorganisatie. Vergelijkbare initiatieven vonden plaats in Amsterdam (De Kleine Prins) en Rotterdam (Beatrix).

Kinderdagverblijf De Kleine Prins uit Amsterdam zou gesloten worden, maar daar staken ouders een stokje voor. Zij hebben besloten zelf de opvang per 1 juli over te nemen inclusief pedagogisch medewerkers. Het gaat hier niet om een ouderparticipatiecrèche, maar om een officieel erkend kinderdagverblijf. Lees meer

Overleg

Kanteel, de grootste kinderopvangorganisatie van Den Bosch en omgeving, meldde zich ook bij de Brede School voor de kinderopvanglocaties. Woonlinie, de verhuurder en tevens eigenaar van Brede School Waluwe ging in overleg met de gemeente Zaltbommel om gezamenlijk te beoordelen wie de meest geschikte kandidaat zou zijn.

Continuïteit

Waar in Emmen de ouders de beste kandidaten waren, kozen Woonlinie en de gemeente Zaltbommel juist voor de expertise en ervaring van de lokale kinderopvangorganisatie. ‘Kanteel kan meer bieden op het gebied van continuïteit en ervaring. De kinderopvangorganisatie participeert al in andere brede scholen en biedt al opvang aan op verschillende locaties in Zaltbommel’, concludeerden de instanties.

Ouderavond

Kanteel heeft de intentie om alle medewerkers mee te nemen in de doorstart, maar het is nog niet zeker of dat gaat lukken. Vanaf 4 augustus is de Bossche organisatie al wel eigenaar van de kinderopvang binnen de Waluwe. Dezelfde avond staat een ouderavond gepland.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.