Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Koningsspelen voor 1,6 miljoen kinderen

Ongeveer 1,6 miljoen kinderen doen op 26 april mee aan de Koningsspelen ter gelegenheid van de troonswisseling op 30 april. In de Haagse Sporttuin Schilderswijk kregen staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) en voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten Annemarie Jorritsma donderdag de eerste brief waarin alle gemeenten worden opgeroepen de sportdag voor scholieren te organiseren. De bedoeling is dat 7500 basisscholen meedoen.
Koningsspelen voor 1
Foto: ANP Photo

Voor de Koningsspelen is er ’s morgens een gezond en feestelijk ontbijt voor alle deelnemers. Scholen kunnen zich vrijwillig opgeven voor de sportdag via een speciale website. Deelname is niet verplicht. Om de scholen extra te motiveren, kunnen zij dankzij een verkiezing voor de beste Koningsspelen per provincie een bezoek van het aanstaande koningspaar winnen. ‘Al kan ik me niet voorstellen dat scholen zo’n leuk evenement aan zich voorbij laten gaan’, aldus Dekker.

Startschot

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zullen de sportdag openen op een nog nader te bepalen school. Na dat startschot mogen scholen zelf weten hoe zij invulling geven aan de dag. Wel worden alle scholen in een brief die Dekker zal versturen, aangemoedigd om contact te zoeken met lokale ondernemers om de sportdag op poten te zetten en verder aan te kleden. Een andere activiteit is volgens Dekker ook een optie, zolang ze iets met de kroning doen.

Ontbijt
Het ontbijt voorafgaand aan de sportdag wordt hoogstwaarschijnlijk geschonken door grote supermarktketens, zo liet Richard Krajicek weten. Krajicek is lid van het Nationaal Comité Inhuldiging. ‘Het blijkt dat supermarktketens erg enthousiast zijn, we hopen volgende week het nieuws definitief bekend te kunnen maken.’  Volgens de tennisser is het niet de bedoeling dat de dag ouders geld kost.

Koningsspelen 0 tot 4 jaar

In het aprilnummer van tijdschrift Kinderopvang staan leuke activiteitentips voor de Koningsspelen voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Op de website zullen we vanaf 5 april ook een aantal leuke oranje activiteitentips publiceren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.