Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Komt er een Dag van de Oudercommissie?

We hebben een Dag van de Leidster, een Dag van de Groene Kinderopvang, de Week van de Mediawijsheid. Voor bijna alles is wel een speciale dag of week. Behalve voor oudercommissies. Koningskind Kinderopvang wil dat anders.
AdobeStock

Elke kinderopvanglocatie heeft een oudercommissie. Dat is wettelijk verplicht. De oudercommissie bestaat uit een groep ouders van de kinderen die naar het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang of peuterspeelzaal gaan. Deze oudercommissie vertegenwoordigt alle ouders van de kinderen op de betreffende locatie. Ook gastouderbureaus hebben oudercommissies.

Wat doet de oudercommissie?

De oudercommissie adviseert de kinderopvangorganisatie gevraagd en ongevraagd over de adviesonderwerpen die in de Wet kinderopvang staan, waaronder de uurprijzen, de openingstijden, de uitvoering van het pedagogisch beleid en het beleid op het gebied van voeding en veiligheid. Oudercommissies hebben bijvoorbeeld adviesrecht over veranderingen in het beleid naar aanleiding van de Wet IKK. Lees meer >>

Toezien op kwaliteit

Het doel van de oudercommissie is om de kwaliteit van de opvang te behouden en te verbeteren, in samenwerking met de opvangorganisatie. Om dat te doen onderhoudt de oudercommissie contact met de ouders, de organisatie en de GGD.

Koningskind Kinderopvang

Kortom: de oudercommissie speelt een belangrijke rol binnen de kinderopvangorganisatie. Voor Koningskind Kinderopvang en BSO Sport, met vestigingen in Apeldoorn, Eerbeek en Zoetermeer, reden om 4 november uit te roepen tot de Dag van de Oudercommissie.

‘Ambassadeurs van onze organisatie’

‘De oudercommissies zijn de ambassadeurs van onze organisatie, mede door hun steun, betrokkenheid kunnen wij groeien binnen onze kinderopvang’, meldt de kinderopvangorganisatie. ‘Wij zijn blij met de betrokkenheid van de oudercommissies om in samenwerking met onze kinderopvang de kwaliteit van de opvang te behouden en verbeteren. Het is tijd om de oudercommissies in het zonnetje te zijn. Daarom roepen wij ieder jaar 4 november uit tot Dag van de Oudercommissie. Bedankt oudercommissies!’

Een goed idee? Doe mee! Laat hieronder in de comments een reactie achter hoe jij de Dag van de Oudercommissie wilt vieren. Laten we elkaar inspireren om er een mooie dag van te maken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.