Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kinderopvang werkt! start proeftuin om deeltijdfactor te verhogen

Karin Broeren
Een veelgehoorde manier om het personeelstekort in de kinderopvang op te lossen is door (onder meer) de deeltijdfactor in de branche te verhogen. Daarom start Kinderopvang werkt! binnenkort met een proeftuin om in kaart te brengen hoe contractuitbreiding in de kinderopvang in de praktijk gerealiseerd kan worden.
pedagogisch medewerker
Beeld: Fotolia

De gemiddelde deeltijdfactor in de kinderopvang is 0,67. Bijna een kwart (24 procent) van de medewerkers geeft aan meer te willen werken. In de dagopvang wil 20 procent van de medewerkers meer werken, in de buitenschoolse opvang maar liefst 33 procent. Nog eens 16 procent twijfelt om meer uren te werken. Gemiddeld willen medewerkers zo’n 7,6 uur meer werken. Ook bleek eerder al dat 18 procent van de medewerkers uitstroomt vanwege een klein contract. Deze cijfers blijken uit onderzoek naar het verhogen van de deeltijdfactor van Kinderopvang werkt!. Waardevolle uren dus en zonde om dit arbeidspotentieel te laten liggen.

Contractuitbreiding realiseren

Half september start Kinderopvang werkt! daarom in samenwerking met Stichting Het Potentieel Pakken (HPP) een proeftuin om de deeltijdfactor te verhogen. In negen maanden tijd gaat HPP aan de slag met één proeftuinorganisatie. Het doel hiervan is om contractuitbreiding bij deze kinderopvangorganisatie te realiseren.

Hoe? Kinderopvang werkt! en HPP willen medewerkers een bewuste keuze laten maken over hun contractgrootte en grotere contracten realiseren voor medewerkers die dit willen. Dit willen zij doen door bestaande belemmeringen weg te nemen en de organisatie te helpen om contractuitbreiding mogelijk te maken. De geleerde lessen vanuit de proeftuin zal Kinderopvang werkt! delen met alle andere kinderopvangorganisaties in de branche.

 

Kansen_verhogen_deeltijdfactor_kinderopvang
In deze visual laat Kinderopvang werkt! zien waar de kansen liggen om de deeltijdfactor te verhogen.

Proeftuin worden?

Wil jouw organisatie proeftuin worden? Volg Kinderopvang werkt! dan via hun social kanalen. Op social zullen de criteria voor de proeftuinorganisatie binnenkort bekend gemaakt worden en kun je je hiervoor aanmelden. Er is helaas slechts plek voor één kinderopvangorganisatie. Deze selecteren zij zorgvuldig op basis van de criteria.

Volg Kinderopvang werkt! via Facebook, LinkedIn en Instagram.
Het personeelstekort in de branche is een hot topic. Op 7 juli van dit jaar hebben bestuurders van Wij zijn JONG en Ludens-KNM Kind & Co een brandbrief aangeboden aan de minister van SZW, Karien van Gennip, over het nijpende personeelstekort. Ze komt nu met een reactie hierop >>

Bron: Kinderopvang werkt!

1 REACTIE

  1. Interessant zijn ook de belemmeringen, meer dan 3 dagen is vaak niet aantrekkelijk vanwege verlies aan toeslagen en minder tijd voor eigen kinderen (als die er zijn). Dan lijkt het er ook op dat voor sommigen het na een zwangerschap aantrekkelijk is om aan te sturen op een WIA, en zo zijn er nog wel een paar…ziekte verzuim is bij de jonge generatie vaak ook wel een dingetje. Succes met deze proeftuin!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.