Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen rekenen niet slechter

rekenen

Kinderen uit groep 8 van de basisschool zijn niet beter of slechter geworden in rekenen en wiskunde. Dat blijkt uit onderzoek van toetsenmaker Cito naar het niveau van kinderen die de jaarlijkse eindtoets in 2011 hebben gemaakt.

Op het vorige peilmoment, in 2004, was het niveau achteruit gegaan maar nu is het weer gestabiliseerd.

Jongens en meisjes
De onderzochte onderdelen van het reken- en wiskundeonderwijs zijn onder meer: getallen en bewerkingen, verhoudingen, breuken en procenten en verbanden. Over het algemeen scoren jongens hoger dan meisjes op het gebied van rekenen. Bij het onderdeel bewerkingen scoren meisjes gelijk of beter.

Uitgelekte toets
Op vrijwel iedere basisschool maken de kinderen uit groep 8 de Cito-toets. Mede op basis van de uitslag hiervan wordt bepaald naar welk niveau van het voortgezet onderwijs de leerling gaat. De jaarlijkse toetsen worden komende week afgenomen. Cito kwam deze week al in het nieuws, doordat de opgaves uitgelekt waren en in handen waren gekomen van een krant.

Bron: ANP
ANP Photo, Erik van ’t Woud

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.