Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kans op kinderopvangplek grootst in Midden-Delfland; provincie Utrecht verrassend 3e

Als ouder die een kinderopvangplek zoekt voor kinderen van 0 tot 4, kan je het beste wonen in de gemeentes Midden-Delfland (Zuid-Holland), Bloemendaal (Noord-Holland) of Renkum (Gelderland). Dit blijkt uit onderzoek van Kinderopvang-Wijzer naar de beschikbaarheid van kinderopvangplekken. In de provincies Groningen, Drenthe en Utrecht heb je de meeste kans om een kindplaats voor de leeftijd 0 tot 10 te vinden. In Limburg en Zeeland is dat bijzonder lastig, en op Urk zijn je kansen vrijwel nihil.
Foto © Pexels - Tatiana Syrikova

Wel

Registreren

1 REACTIE

  1. Wat wil men hiermee zeggen? Het is bekend dat het aantal kindplaatsen dat in het LRK is geregistreerd op veel locaties niet het aantal plaatsen is dat daadwerkelijk operationeel is, ook zijn niet alle locaties/groepen 5 dagen per week geopend. Daarbij wordt één kindplaats in de kinderopvang gebruikt door meer kinderen per week, waarbij het aantal dagen gebruik ook nog eens varieert per locatie en type kinderopvang. Tot slot is de arbeidsparticipatie en daarmee de vraag naar kinderopvang in de ene gemeente hoger dan in de andere en is het gebruik van informele opvang en au-pairs ook een factor om rekening mee te houden. Kortom, volgens mij kan je op basis van deze cijfers dus eigenlijk helemaal niets zeggen over de kans op een kinderopvangplek per gemeente.
    Angelique de Leeuw

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.