Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGD-enquête: wat vinden ouders van het inspectierapport?

Is het inspectierapport voldoende toegankelijk voor ouders? Begrijpen zij wat erin staat en herkennen ze de betreffende kinderopvanglocatie? Dit zijn vragen uit de enquête van GGD GHOR Nederland, om te ontdekken wat ouders van het inspectierapport vinden.
iStock

Kinderdagverblijven en de buitenschoolse opvang worden jaarlijks bezocht door de inspecteur kinderopvang van de GGD. Gastouders worden niet altijd jaarlijks bezocht, maar het gastouderbureau wel. In het inspectierapport maakt de inspecteur van de GGD een verslag van het bezoek aan een kinderopvanglocatie of gastouder(bureau).

Inspectierapport

De eigenaar krijgt het inspectierapport toegestuurd en ook de gemeente ontvangt een exemplaar. Het rapport moet zichtbaar zijn op de website van de organisatie, zodat ook ouders het inspectierapport kunnen inzien.

GGD GHOR Nederland

GGD GHOR Nederland, de belangenorganisatie voor de 25 Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’en), ondersteunt de GGD-inspecteurs overal in het land en wil graag van ouders weten wat zij vinden van het inspectierapport. Is het rapport goed leesbaar en goed te begrijpen? Herkennen zij de betreffende kinderopvang van hun kind in het rapport? Geeft het een compleet beeld van de opvang? Ook wordt er gevraagd of ouders weten waar ze het rapport kunnen vinden.

Enquête

GHOR vraagt of ouders de enquête vóór zaterdag 14 december willen invullen. Werkzaam in of eigenaar van een kinderopvang? Breng ouders dan op de hoogte van de enquête.  Klik hier om naar de online enquête te gaan >>

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.