Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geheel verzorgd zij-instromen in de kinderopvang: zo doen ze dat in Rotterdam

Meer mensen aan het werk krijgen in de kinderopvang: gemeente Rotterdam, het UWV, uitzendbureau Unique en het Rotterdamse Albeda Sociaal en Pedagogisch werk hebben een speciaal leerwerktraject voor zij-instromers opgestart. Het uitzendbureau verzorgt de opleiding, betaalt de kosten en detacheert de deelnemers bij een kinderopvangorganisatie. Ook krijgen ze een eigen coach tijdens de opleiding. De teller staat inmiddels op twintig deelnemers.      
Foto: Pexels / Cottonbro studio
Het gaat om mensen zonder ‘juiste opleiding’, zoals herintreders of mensen die dreigen in de bijstand te komen. De opleiding volgen de kandidaten vanaf september aan het Albeda College, dat hen extra zal begeleiden.

De werkweek is, net als de gewone leer-werkopleiding pedagogisch werk, voor driekwart werkervaring opdoen en één kwart scholing. De hele opleiding duurt drie jaar. Als de kandidaten het willen en kunnen, is er ook een mogelijkheid om de opleiding te versnellen.

Ook Amsterdam

De mensen die straks beginnen, komen niet alleen uit Rotterdam, maar ook uit Amsterdam. Dat geldt ook voor de werkgevers: in Amsterdam werkt Unique met opvangorganisaties die al klant bij hen zijn, in Rotterdam zijn ze op zoek gegaan naar nieuwe partners.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.