Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geen btw over samenwerking Passend Onderwijs

Samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs hebben tot 1 augustus 2016 een vrijstelling voor btw over de detachering van personeel. Hierbij gaat het wel specifiek over personeel dat uitgeleend wordt in het kader van een ondersteuningsplan.
Geen btw over samenwerking Passend Onderwijs
Foto: ANP

Dat hebben de ministeries van OCW en Financiën besloten. Scholen kunnen door het aangaan van een samenwerkingsverband personeel aan elkaar uitlenen op het gebied van ondersteuning aan leerlingen. Daarnaast maken zij afspraken over de extra steun die ze bieden aan leerlingen. Deze afspraken komen in een ondersteuningsplan.

Btw

De btw-regel betekent concreet dat scholen geen btw hoeven te betalen over detacheringen die in het kader van de uitvoering van een ondersteuningsplan plaatsvinden. Bijvoorbeeld wanneer een school een coördinator uitleent aan een andere school in het samenwerkingsverband. Over andere detachering tussen scholen moet wel gewoon btw betaald worden.

Europese wetgeving

De vrijstelling is slechts tijdelijk, omdat het een overgangsregeling is. De Nederlandse wetgeving moet in lijn worden gebracht met de Europese, waarin deze vrijstelling niet mogelijk is. De ministeries hopen op termijn ook duidelijkheid te geven over hoe de situatie na 1 augustus 2016 zal zijn.

In 2015 krijgen gemeenten de verantwoordelijkheid voor de hele jeugdzorg. De kans is groot dat er meer zorgkinderen in de reguliere kinderopvang gaan meedraaien. Kan de kinderopvang dit aan? En is het financieel haalbaar? Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.