Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extra service voor ouders tijdens nucleaire top

De nucleaire top op maandag 24 en dinsdag 25 maart zet een deel van Nederland op z'n kop. Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer komt ouders tegemoet door op deze dagen kinderopvang tot 20.00 uur 's avonds aan te bieden inclusief een avondmaaltijd, een bad en (zo nodig) een bed.
Extra service voor ouders tijdens nucleaire top
Foto: ANP

Tijdens de nucleaire top komen er zo veel wereldleiders naar Den Haag, dat voor de hele Randstad ‘code rood’ geldt. Wegen worden afgesloten en weggebruikers kunnen rekenen op lange files.

Zorgen

Voor veel ouders zal het lastig worden om na een lange werkdag op tijd bij de kinderopvang te zijn om hun kinderen op te halen. Normaal gesproken sluiten de locaties van Kinderopvang Haarlemmermeer om 18.00 uur. Medewerkers en leidinggevenden kwam ter ore dat ouders zich zorgen maakten over hoe ze het tijdens de nucleaire top moesten organiseren. Dus besloot de kinderopvangorganisatie met locaties in (onder andere) Hoofddorp en Nieuw Vennep ouders tegemoet te komen.

In bad en bed

Ouders kunnen tot 20.00 uur gebruikmaken van kinderopvang op hun vertrouwde locatie (dagopvang en bso). Kinderen krijgen een warme maaltijd. De jongste kinderen krijgen een bad en worden alvast in bed gelegd. De oudste kinderen gaan samen met de pedagogisch medewerkers een boekje lezen, spelletje doen of een filmpje kijken totdat de ouders hen komen ophalen.

Eigen locatie

Leidinggevende en PR&Marketing-medewerker Ingrid van Noordenne van SKH: ‘Ouders kunnen gegarandeerd terecht op hun eigen locatie met vertrouwde pedagogisch medewerkers. Ook als dat betekent dat er maar één kind aanwezig is. We geven een signaal af dat we een klantgerichte organisatie zijn en krijgen veel enthousiaste reacties van ouders.’

Nieuwe klanten

De extra service is niet alleen voor bestaande klanten, ook andere ouders mogen zich aanmelden voor de avondopvang. Zij moeten dit wel van tevoren bespreken met Kinderopvang Haarlemmermeer en voordat een kind op de groep komt, kennis komen maken. Ouders die het ondanks alles toch niet op tijd redden, mogen naar hun locatie bellen om de opvangdag alsnog te verlengen met één of twee uurtjes.

Kosten

De opvang valt tot 18.00 uur onder de reguliere kosten. Daarna betalen ouders één of twee uur extra voor het vaste uurtarief. Van Noordenne: ‘Het loopt aardig met het aantal aanmeldingen, al is er op sommige locaties geen animo. Ouders hebben er bijvoorbeeld ook voor gekozen om hun dagen voor die week te ruilen. Al met al een hele puzzel, maar dat ging eigenlijk makkelijker dan we dachten.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.