Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dit jaar geen eindejaarsuitkering

Het heeft geen zin om dit jaar te wachten op de eindejaarsuitkering. In de cao Kinderopvang 2012-2014 is afgesproken dat deze resultaatafhankelijke eindejaarsuitkering per januari 2014 vervalt. Maar daar staat een salarisverhoging tegenover.
Dit jaar geen eindejaarsuitkering
Foto: ANP

Vakbondsorganisatie Abvakabo FNV brengt de salarisafspraken uit de cao Kinderopvang nog maar eens onder de aandacht van pedagogisch medewerkers en roept pedagogisch medewerkers op om alert te zijn op het loonstrookje van de laatste maand van 2014. Volgens de cao-afspraken moet er vanaf december 2014 namelijk sprake zijn van een loonstijging van 2 procent.

Cao Kinderopvang

In februari ontvingen pedagogisch medewerkers ook al een loonstijging van 1 procent. Dit zijn de belangenorganisaties van werkgevers en werknemers met elkaar overeengekomen toen zij de cao voor 2012-2014 met elkaar afspraken. De huidige cao loopt officieel aan het einde van dit jaar af. De cao-onderhandelingen voor 2015 en verder zijn alweer in volle gang.

Eindejaarsuitkering

Met de loonstijging is de eindejaarsuitkering komen te vervallen. Deze uitkering werd alleen uitgekeerd als pedagogisch medewerkers het resultaat hadden behaald dat aan het begin van het jaar aan de eindejaarsuitkering was gekoppeld. De eindejaarsuitkering hield 3,5 procent van het salaris in. In principe is dit nu dus helemaal van de baan in de kinderopvang, al zijn er uitzonderingen mogelijk als er binnen de organisatie aanvullende of speciale afspraken zijn gemaakt. Abvakavo roept pm’ers die twijfelen op om dit na te vragen bij hun werkgever.

Begin 2013 bleek nog dat veel werkgevers het uitbetalen van de eindejaarsuitkering niet nakwamen of te laat betaalden. Dat kwam ook omdat er financiële doelen aan werden gekoppeld die, op het hoogtepunt van de crisistijd, niet werden behaald. Abvakabo kwam hiertegen in opstand. ‘Medewerkers horen te krijgen waar ze recht op hebben. Het zijn misschien lastige tijden voor de kinderopvangsector, maar de eindejaarsuitkering moet volgens afspraak worden uitbetaald.’ Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.