Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Combinatiebanen voor medewerkers creëren? Doe mee aan het actieonderzoek!

Het personeelstekort in de kinderopvang is groot, maar tegelijkertijd blijkt uit onderzoek van Kinderopvang werkt! dat pedagogisch medewerkers zo’n 4 tot 7 uur per week meer willen werken. Het aanbieden van combinatiebanen kan een uitkomst zijn, om deze medewerkers niet te verliezen. Hierbij combineren medewerkers een baan in kinderopvang met een andere baan, bijvoorbeeld in onderwijs, muziek of sport.
kinderopvang
Beeld: AdobeStock

Kinderopvang werkt! gaat daarom een actieonderzoek uitvoeren. Ben jij benieuwd wat combinatiebanen voor jouw organisatie kunnen betekenen? Doe mee aan het actieonderzoek! Er is maar plek voor 3 organisaties, dus meld je snel aan.

Actie-wat?

In april en mei voert Kinderopvang werkt! een actieonderzoek uit rond de vraag: ‘Wat hebben medewerkers en werkgevers nodig om combinatiebanen in te zetten in kinderopvang?’ Het is een manier van onderzoeken waarbij de actieonderzoeker niet alleen observeert, maar onderdeel is van de actie die wordt onderzocht. In dit geval het inzetten van combinatiebanen.

Kinderopvang werkt! gaat bij een aantal kinderopvangorganisaties het proces ondersteunen richting de inzet van combinatiebanen. Het gaat hierbij om de functie van pedagogisch medewerker. Tegelijkertijd analyseren ze de knelpunten en succesfactoren van dit proces. Hieruit zullen ze lessen trekken die andere kinderopvangorganisaties helpen bij het inzetten van combinatiebanen. Ze werken in dit project samen met Kennisland en Sardes.

Wat kun je verwachten?

  • Kinderopvang werkt! ondersteunt bij 3 organisaties het traject naar een combinatiebaan voor 3 medewerkers. Dit doen ze met de stappen uit hun e-book. Bijvoorbeeld bij het zoeken van medewerkers die een combinatiebaan overwegen, het gesprek faciliteren, of een externe partij zoeken.
  • Ze brengen expertise en vaardigheden, en dragen bestaande kennis en middelen aan waar dat kan.
  • Ze nemen tijdens het traject interviews af bij medewerkers en werkgevers om knelpunten en succesfactoren in kaart te brengen. Ook organiseren ze aan het eind een gezamenlijke sessie, waarbij werkgever en werknemers reflecteren.
  • Ze sluiten zo goed mogelijk aan op de praktijk en proberen de tijdsinvestering van deelnemers te minimaliseren.

Let op: de realisatie van een combinatiebaan kan niet gegarandeerd worden.

Wat Kinderopvang werkt! van jou als organisatie verwacht? En waar je aan moet voldoen om mee te kunnen doen met het actieonderzoek? Lees hier meer informatie en/of meld je aan! >>

Kind & Co Ludens is proeftuin voor verhogen deeltijdfactor in kinderopvang

Eén of twee uur per week extra werken, kan een groot verschil maken in een sector waar het personeelstekort zo groot is als in de kinderopvang. Daarom start Kinderopvang werkt! met een proeftuin bij kinderopvangorganisatie Kind & Co Ludens. ‘De komende maanden onderzoeken we hoe grotere contracten mogelijk gemaakt kunnen worden’, zegt projectleider Davina Koudijs. Lees hier het hele premium-artikel >>

Bron: Kinderopvang werkt!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.