Home 2019

Laatste blogs

Pedagogiek

Blog Sanne Bosmans – Coachplan; een doel of middel voor pedagogische groei.

Het coachplan. Het is een dingetje. Tenminste dat merk ik om mij heen. Jij als pedagogisch coach weet dat je dit moet gaan maken, maar je komt er niet aan toe. Het beland onder aan de stapel van je to do lijst. Het lijkt een doel op zich te worden.  Maar bereiken we daar wel mee wat we willen bereiken?

Financiën en bedrijfsvoering

Blog Jolanda Rikers – Verkiezingen

Traditiegetrouw vul ik altijd een kieswijzer in voordat ik mijn mening opmaak op welke partij ik ga stemmen. Volgende week is het weer zover. Ik kan dan helaas niet zelf gaan stemmen, omdat ik voor een masterclass over strategie in Breukelen zit. Dus ik moet erop vertrouwen dat mijn echtgenoot mijn gewenste stem gaat uitbrengen. Maar welke stem wens ik dan?

Groene kinderopvang

Blog Chantal Overgaauw – 7 tips om kinderen bij de moestuin te betrekken

Het management is om en ook de medewerkers heb je kunnen overtuigen van de meerwaarde van een moestuin. Nu nog degenen voor wie je het allemaal doet: de kinderen. Hoe maak je hen enthousiast voor de moestuin? Ik geef je 7 tips.

Blog Nathalie Camacho – 3 tips om waardevol te coachen

Ik zie heel duidelijk het parallel van wat baby’s nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen. Dit heeft een coachee namelijk ook nodig om zich optimaal te ontwikkelen. Deze randvoorwaarden schep jij als coach. In deze blog geef ik 3 tips vanuit het perspectief van de baby om waardevol te coachen.

Spelen en speelgoed

Blog Jacqueline Butti – Ik verveeeeel muh…

Elke keer dat een kind dat tegen me zegt met een blik van “Los jij dat eens op” voel ik me aangesproken om daar meteen iets aan te doen..nog steeds. Ik moet er immers voor zorgen dat de kinderen het naar hun zin hebben en van leuk naar superleuk hoppen!

Zorgenkinderen

Blog Jolanda Rikers – Anders kijken naar kinderen

Tegenwoordig heeft één op de tien kinderen extra begeleiding nodig op school of daarbuiten. Als kinderen wat lastiger of aparter zijn krijgen ze een etiketje. Dit gebeurt sneller dan vroeger en kan grote gevolgen hebben voor de kinderen.

Blog Chantal Overgaauw – Drempels moestuinieren

We weten allemaal dat groen goed is voor de ontwikkeling van kinderen en dat kinderen vaker naar buiten zouden mogen. We willen ook graag met ze naar buiten. Een moestuin is een leuk project om te leren, te spelen en te genieten. Maar hoe overkom je de grootste obstakels: gebrek aan geld, ruimte en menskracht?

VVE en taalachterstanden

Blog Kirsten Fröhlich – Kinderen inburgeraars verplicht naar voorschool

Morgen debatteert de Tweede Kamer over inburgering en integratie. CDA en VVD gaan pleiten voor een maatregel die het mogelijk maakt kinderen van ouders die moeten inburgeren te verplichten gebruik te maken van een voorschool.

Toezicht kinderopvang

Gastblog – Kinderopvang mag geen luxegoed worden

Ondernemers in de kinderopvang berichten dat de wachtlijsten in hun sector langer worden. De gemiddelde wachttijd is nu een jaar. Een verdubbeling ten opzichte van anderhalf jaar geleden. Enerzijds komt dat door de economische groei: meer ouders willen (weer) aan het werk. Volgens het CBS gaan in totaal al bijna 800 duizend kinderen naar de kinderopvang. Anderzijds neemt de krapte toe als gevolg van strengere kwaliteitseisen.
Pedagogiek

Blog Sanne Bosmans – Pedagogisch coaching; een extra taak erbij?

Yes, je bent eindelijk aan de slag als pedagogisch coach. Je barst van de energie, motivatie en ambitie om de teams mee te nemen in het verhogen van de kwaliteit in de kinderopvang. Maar…….. nu je (binnen je overvolle agenda, de tijd voor hebt), merk je dat het nog niet zo makkelijk is om pedagogisch medewerkers moeiteloos te coachen.