Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ambitieus? Goed nieuws: ontvang 1000 euro STAP-subsidie

Goed nieuws voor medewerkers in de kinderopvang die willen doorgroeien, een zijstap willen maken of zich willen specialiseren. Vanaf 1 maart gaat de STAP-subsidieregeling van start. Medewerkers kunnen hiermee tot 1000 euro in zichzelf investeren!  
diploma
Fotolia

De STAP-regeling (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) is bedoeld voor medewerkers, ondernemers en werkzoekenden in allerlei branches die hun positie op de arbeidsmarkt willen versterken. Kandidaten kunnen jaarlijks eenmalig de STAP-subsidie aanvragen bij het UWV. De subsidie helpt je om je te ontwikkelen tijdens je loopbaan, zodat je meer kans hebt de door jou gewenste baan te vinden en te houden.

Subsidie aanvragen voor training en opleiding

Op de website van Kinderopvang werkt! vind je vanaf maart 2022 alle trainingen en opleidingen waarvoor je deze subsidie kunt aanvragen. Voor medewerkers in de kinderopvang komen branche-erkende scholingen pedagogiek 0-13 jaar en branche-erkende scholing voor coaching in aanmerking voor een STAP-subsidie. Dat geldt ook voor scholingen voor Werken met 0-jarigen, oftewel scholingen die door het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang (OAK) branche-erkend zijn.

De STAP-regeling komt in de plaats van de aftrek van scholingskosten van je inkomstenbelasting. De reden hiervoor is dat juist de mensen voor wie deze aftrekpost bedoeld was, hier weinig gebruik van maakten.

Zo werkt STAP

Vanaf 1 maart 2022 kun je jaarlijks eenmalig maximaal 1000 euro subsidie aanvragen bij het UWV. Dit doe je al volgt:

  1. Je zoekt de training, workshop of opleiding op die je wilt volgen en checkt of je hiervoor STAP-subsidie kunt aanvragen. Vanaf maart 2022 kun je op de website van Kinderopvang werkt! een STAP-scholingsregister raadplegen.
  2. Je vraagt de subsidie aan via het STAP-portaal van het UWV.
  3. Het UWV betaalt de vergoeding aan de opleider die je hebt gekozen.

Er zijn elk jaar zes momenten om de eenmalige jaarlijkse aanvraag te doen. Het eerste moment is op 1 maart 2022.

Meer informatie vind je op de site van Kinderopvang werkt! >>

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.