Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Aan de slag als zzp’er in de kinderopvang: waar moet je op letten?

Steeds meer kinderopvangorganisaties krijgen ermee te maken: medewerkers verruilen hun (vaste) contract in de kinderopvang voor het zelfstandig ondernemerschap. Enerzijds is de sector blij met deze flexibele zzp’ers, anderzijds is er nog veel onduidelijk over de risico’s voor werkgevers en zzp’ers. Wat zijn de regels voor zelfstandig ondernemers en hun opdrachtgevers?
cultuur-sensitief-werken-binnen-de-kinderopvang
Halfpoint / stock.adobe.com
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Kinderopvangtotaal.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wat ik elke keer weer lees is dat er in het belang van een ZZP’er wordt gekeken en niet in het belang van het kind. De kinderen worden hiervan de dupe. De ZZP’er hebben namelijk meerdere werkgevers nodig om ZZP te mogen zijn, ze worden dus de ene week bij kinderdagverblijf 1op groep A gezet en de andere week bij groep B, bij kinderdagverblijf 2 staat ze op groep 3 en 4. Ze hebben te maken met verschillende pedagogische visies. De ZZP’er is vooral met hun eigen pedagogische visie bezig en niet met de visie van het kinderdagverblijf.
    Wat ik wel zeker weet is dat er bij mij geen ZZP’er komt te werken. Bij ons staat het kind echt centraal. Wij hebben 3 pedagogisch medewerkers op een groep met 12 kinderen, zodat we meer tijd hebben voor de kinderen. Het belang van kinderen moet voorop staan en niet het belang van volwassenen. ZZP’ers horen niet thuis in de kinderopvang.

  3. Let op a.u.b. zzp’ers in de kinderopvang: Als je een normaal inkomen wil verdienen (vlgs. de cao schalen) en je zorgt ook voor je eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering en pensioen opbouw dan is een uurbedrag van 65 euro per uur eigenlijk nodig!!!

  4. Tja rekenen en 3F is vaak al een dingetje. Laat staan het inzicht in wat de werkelijke kosten of wat een reëel uurloon zou moeten zijn. Moeizame discussie met deze dames lijkt mij. Fijn dat er voorlichting aan geboden wordt maar of deze potentiele zzp dames dat kunnen volgen is de vraag. Kind zou centraal moeten staan in denken en handelen. En de collega’s ook lijkt mij.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.