Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zo wordt de kwaliteit van de kinderopvang gemeten in 2021

Waar let de inspecteur op tijdens een bezoek aan de dagopvang, buitenschoolse opvang, gastouderopvang en het gastouderbureau? Bekijk de nieuwe modelformulieren van de Rijksoverheid, die gelden per 1 januari 2021.
Mohamed Hassan/Pixabay

Om op een gestructureerde manier informatie te verzamelen tijdens een inspectiebezoek, zijn er modelformulieren die de inspecteur gebruikt. Deze formulieren worden jaarlijks vernieuwd en gepubliceerd en geven een overzicht van de eisen die worden getoetst bij een inspectiebezoek.

Pedagogisch klimaat

Daarbij wordt onder meer gekeken naar het pedagogisch klimaat (bij dagopvang en buitenschoolse opvang), de accommodatie, administratie en veiligheid en gezondheid. Eenmaal per halfjaar vindt er een herziening van de rapporten met modelformulieren van de GGD plaats. Dat kan zijn omdat er nieuwe regelgeving is ingevoerd of omdat er kleine aanpassingen zijn doorgevoerd.

Modelrapporten

Bekijk via onderstaande modelrapporten waar de GGD op controleert tijdens een inspectie. Deze modelformulieren zijn geldig per 1 januari 2021:

Rapport met modelformulieren voor beoordeling kwaliteit dagopvang 2021 >>

Rapport met modelformulieren voor beoordeling kwaliteit buitenschoolse opvang 2021 >>

Rapport met modelformulieren voor beoordeling kwaliteit gastouder 2021 >>

Rapport met modelformulieren voor beoordeling kwaliteit gastouderbureau 2021 >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.