Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Naamswijziging: ‘Wij doen meer dan kinderopvang alleen’

Korein Kinderplein, Kwink kinderopvang en Kinderopvang Skar (alle drie onderdeel van Wij zijn JONG) krijgen een kortere naam en nieuwe uitstraling: Korein, Kwink en Skar. Samen tellen zij 180 kinderopvanglocaties.
Foto via KSS

De titels ‘Kinderopvang’ en ‘Kinderplein’ komen te vervallen om duidelijk te maken dat Korein, Kwink en Skar meer bieden dan kinderopvang alleen. ‘Het verrijken van kindontwikkeling staat centraal’, laat Wij zijn JONG weten.

Talentontwikkeling

‘De nieuwe vormgeving is gebaseerd op onderzoek onder ouders en medewerkers. Zij mochten aangeven wat zij belangrijk vinden voor kinderen. Hieruit bleek dat naast de warmte en verzorging die je binnen de kinderopvang mag verwachten, ontdekken en talentontwikkeling als belangrijk worden gezien. Dit sluit nauw aan bij de visie van Korein, Kwink en Skar.’

Ruimte voor groei

De drie organisaties hebben een vernieuwde website, die helder en passend binnen de nieuwe uitstraling zijn opgebouwd. ‘De vernieuwde merken laten letterlijk zien hoe zij denken over de wijze waarop de ontwikkeling van kinderen gestimuleerd wordt. Door ze ook eens buiten de lijntjes te laten kleuren, krijgen kinderen bij Korein, Kwink en Skar iedere dag de ruimte om te groeien.’

Pedagogische visie

De drie organisaties werken met dezelfde pedagogische visie. Wij zijn JONG is een maatschappelijke onderneming. Binnen de groep bedrijven die samen Wij zijn JONG vormen, laat de nieuwe identiteit de verbondenheid zien tussen de merken Kwink, Skar en Korein. Zij werken allemaal met dezelfde pedagogische visie. Ook Edux Rijkt, KluppluZ en KSS zijn onderdeel van Wij zijn JONG.

Bekijk de video ‘Buiten de lijntjes kleuren’ >>

Locaties

Samen vertegenwoordigen de kinderopvangorganisaties 180 locaties. Korein heeft 110 locaties in Brainport Regio en Noord-Limburg, Kwink heeft 15 locaties in Veenendaal en Leersum en Skar heeft 55 locaties in Arnhem en omgeving.

Wij zijn JONG is partner van scholenprogramma Young Impact, dat jongeren helpt om inspiratie om te zetten in actie. De organisatie (voorheen kinderopvangorganisatie Korein Groep) wil met deze samenwerking nog breder inzetten op het verrijken van jeugdontwikkeling. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.