Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Weblog Jolanda Rikers

Mijn drijfveren zijn het ontwikkelen en verbeteren van organisaties, waarbij ik mij niet alleen richt op de processen, maar ook op de mensen. Voorwaarde hierbij is dat ik er zelf ook van leer en dat het een moeilijke klus is. Toen ik in 2005 startte bij Kinder Opvang Kerkrade was er sprake van een verliesgevende situatie. Nu twee jaar later, gaat het heel goed met ons; we maken een hoger rendement dan de branche, we investeren in het opleiden van ons personeel, we hebben een goede relatie met de gemeente en we hebben tevreden medewerkers en klanten (blijkt uit externe metingen).

Recentelijk heb ik in samenspraak met medewerkers, bestuur, gemeente en OR, het strategisch plan 2007-2010 opgesteld. Dit jaar bestaat ons bedrijf 20 jaar en dan is het van groot belang dat we een mening hebben over hoe het verder moet. Afgelopen maandag vond precies op onze 20ste verjaardag onze nieuwjaarsreceptie plaats. 150 medewerkers, ouders en overige kindpartners luisterden aandachtig naar onze voorzitter, die na een korte terugblik, vooral een nadere toelichting gaf over de toekomstige plannen. Gezien de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen, ziet de toekomst er goed uit. Steeds vaker wordt het belang van kinderopvang onderschreven en worden er meer gelden vrijgemaakt voor de ontwikkeling van kinderen. Daarnaast biedt samenwerking met onderwijs en peuterspeelzalen in de regio, Kinder Opvang Kerkrade de mogelijkheid om over de grenzen van de gemeente Kerkrade haar vleugels uit te slaan.

Basisvoorwaarden bij deze groei zijn wel dat de hoge klant- maar ook kind- en medewerkers-tevredenheid gehandhaafd blijft en de communicatielijnen kort blijven. Bovendien zal Kinder Opvang Kerkrade de komende jaren meer middelen steken in het ontwikkelen van haar personeel en haar opvangprogramma, opdat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Hierbij moet worden gedacht aan taalontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling voor kinderen en opvoedworkshops voor ouders. Het kind staat centraal en Kinder Opvang Kerkrade plooit daar haar aanbod omheen en betrekt daarbij andere kindpartners in de regio. Kinder Opvang Kerkrade wil uitgroeien tot hét maatschappelijk verantwoorde kindercentrum van Parkstad. Met de slogan: ‘dat gun je je kind!’, willen we ouders overtuigen van het belang van kinderopvang voor hun kind.

Alle geplande jubileumactiviteiten dit jaar komen ten bate van het goede doel Cliniclowns, die dit jaar haar 15 jarig jubileum viert. Ik hou jullie op de hoogte.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.