Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VVD wil verplichte taaltoets voor peuters

VVD wil verplichte taaltoets voor peuters

Voordat peuters naar de basisschool gaan, moeten ze een verplichte taaltoets afwerken. Als ze deze niet halen, moeten ze bijles krijgen totdat ze naar school gaan. Met dit idee hoopt de VVD schooluitval in een later stadium te voorkomen.

Toets bij het consultatiebureau
De VVD schrijft haar plan in het verkiezingsprogramma. De toets moet worden afgenomen bij reguliere bezoeken aan het consultatiebureau. Er bestaat al wel een vrijwillige toets, maar de VVD wil dat deze toets verplicht wordt. Als ouders niet willen meewerken, worden ze gekort op hun kinderbijslag.

De kosten
Het plan kost volgens de partij 400 miljoen euro, de helft voor de toets en de andere helft om de vinger aan de pols te houden tijdens de basisschool. Volgens Jan Anthonie Bruijn, voorzitter van de commissie die het liberale verkiezingsprogramma schrijft, is dat bedrag relatief laag. Schooluitval kost namelijk zeven miljard euro, stelt hij.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.