Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vijf stappen voor het samenstellen van de jaarlijkse begroting

Het jaarlijks samenstellen van een begroting is belangrijk om inzicht te hebben in de financiële voortgang van de organisatie. Het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang heeft voor kinderopvangorganisaties een model ontwikkeld waarmee in vijf stappen de begroting samengesteld kan worden.
vijf-stappen-voor-het-samenstellen-van-de-jaarlijkse-begroting
Bits and Splits / stock.adobe.com

Met de begroting kan de financiële voortgang tussentijds beoordeeld worden en kan er bijgestuurd worden indien nodig. Daarnaast biedt een begroting onderbouwing voor het prijsbeleid. ‘We zien in onze contacten met ondernemers dat hier grote behoefte aan is, vooral onder kleinschalige kinderopvangorganisaties’, zegt het Waarborgfonds.

Uurtarief bepalen

In het begrotingsmodel vul je als ondernemer de relevante (historische) gegevens en bezettingsprognoses van de organisatie in en de begroting wordt vervolgens opgesteld. Dit geeft de mogelijkheid om verschillende scenario’s te bekijken en te vergelijken en geeft richting bij het bepalen van het juiste uurtarief voor het nieuwe kalenderjaar.

Webinar met uitleg

Bij het begrotingsmodel zit een handleiding en een gratis webinar, waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe het model ingevuld kan worden en welke afwegingen daarbij gemaakt kunnen worden. Het is mogelijk om een demo van het begrotingsmodel te zien. De demo is op te vragen bij Joost Koetsier, mail naar joost.koetsier@waarborgfondskinderopvang.nl.

Meer informatie over het begrotingsmodel >>

Benieuwd naar hoeveel jouw kinderopvangorganisatie verbruikt aan energie, wat de energiekosten zijn en hoe hoog de CO2-uitstoot is ten opzichte van andere organisaties? De tool Benchmark Energieverbruik, onderdeel van de Groene Agenda Kinderopvang, geeft daar antwoord op. Lees meer

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.