Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vergoedingsbedragen 2023 cao Kinderopvang bekend

De vergoedingsbedragen in de cao Kinderopvang worden elk jaar geïndexeerd. Dit zijn de vergoedingen die werknemers krijgen voor gebroken diensten, woon-werkverkeer en dienstreizen. Bekijk hier de nieuwe bedragen voor 2023.
geld
Beeld: iStock

Kinderopvang werkt! heeft de nieuwe vergoedingsbedragen gepubliceerd op hun website. De nieuwe vergoedingen gaan in per 1 januari 2023.

Download hier de vergoedingsbedragen cao Kinderopvang 2023 >>

Cao

Intussen is de nieuwe cao Kinderopvang nog steeds niet rond. Uit een poll van FNV en CNV onder bijna 6.000 leden en niet-leden, werkzaam in de kinderopvang, blijkt dat ruim 8 op de 10 bereid is actie te voeren voor een betere cao. Bijna de helft wil daarvoor als het nodig is het werk een dag neerleggen. Een derde wil meerdere dagen staken als het nodig is. In januari staan nieuwe afspraken gepland om weer verder te praten, volgens de BK.

Nu er geen cao Kinderopvang is per 1 januari 2023 en BVOK niet werd toegelaten aan de onderhandelingstafel, heeft de BVOK ervoor gekozen om haar eigen cao MKMB Kinderopvang open te breken en te verlengen tot 31 december 2024. Deze week is het onderhandelingsresultaat voorgelegd en leden hebben tijdens de Algemene Vergadering unaniem voor gestemd. Lees hier meer >>

Bron: Kinderopvang werkt!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.